Biologische vleespakketten Hongaarse Wolvarkens

Biologische vleespakketten van onze wolvarkens

Wij houden al enige tijd Hongaarse Wolvarkens ofwel Mangalica’s. Het zijn vrij zeldzame varkens en voor een beschrijving van dit bijzondere ras en het exclusieve vlees verwijs ik u graag naar de andere subpagina over het Mangalica varken.

Ze groeien heel langzaam en zijn bij ons op de Ettingen verzekerd van een niet te kort en vooral heel prettig leven buiten, als scharrelvarken, samen met meerdere soortgenoten. ’s Zomers liggen ze heerlijk in de modder te rollen en verder rennen ze het hele jaar rond lekker door een stuk land met beschutting voor regen, wind of erg warme zon. Tevens voeren en houden we ze uiteraard biologisch.

Met enige regelmaat laten wij één van onze varkens slachten. Wij brengen ze netjes in ruime veewagen naar het slachthuis, weer eens iets anders dan met z’n honderden in een vrachtwagen gepropt. Wij eten zelf dan ook graag van dit vlees omdat ons gevoel hier goed bij is en de smaak is dan ook niet te vergelijken met een stukje varkensvlees uit de supermarkt. Ik denk niet dat ik u hoef te vertellen hoe dat stukje vlees uit de supermarkt op zijn plekje is gekomen…….

Wij hebben daarom af en toe vleespakketten over voor de verkoop. Zo’n pakket bevat 15, 10 of 5 kg van ons heerlijke varkensvlees in de vorm van o.a. worstjes, half om half gehakt, hamburgers, vetspek, speklapjes, schouder- en haaskarbonades, filetlapjes en snitzel.

De prijs voor ons biologisch scharrel varkensvlees is 10,- per kilo.

Mocht u interesse hebben kunt u ons een mail sturen via Claudia@Ettingen.nl

Natuurlijk bent u tijdens onze openingstijden van harte welkom om de varkens eens te komen bekijken.

065 205 207 206 201 200