Boerderij Sport & Spel

Boerderij Sport & Spel

Boerderij Sport & Spel is een leuk afwisselend sport- en spelprogramma bij ons op de boerderij voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Kinderen die wat aan hun conditie willen werken, die zich snel lichamelijk vermoeid voelen, die op een verantwoorde manier wat gewicht zouden mogen verliezen, kinderen die het leuk vinden om met elkaar in groepsverband aan sport te doen en die van afwisseling houden zijn dan ook van harte welkom!

Wat gaan we doen?

Elke week zijn er 2 mogelijkheden om mee te doen aan BSS en dat we met elkaar onder begeleiding sporten en leuke sportieve spellen doen. Wat je allemaal kunt verwachten is bijvoorbeeld beachvolleybal in de paardenbak, een stormbaan op het erf of in de schapenschuur, fietstochten of fietswedstrijd, trampoline springen, slootje springen, skelterrace, pony rijden maar ook gewoon serieuze hardloop training voor kinderen en verder alles wat me nog te binnen schiet  en wat een leuke en vooral originele manier van sporten is, waarbij kinderen helemaal niet in de gaten hebben dat ze aan sport doen, maar gewoon heerlijk lichamelijk actief aan het spelen zijn.

Om ons lekker vrij te voelen om te ravotten en sporten op de boerderij vraag ik om de kinderen oude sportkleding mee te geven of in elk geval kleding en schoenen die echt vies mogen worden, sportschoenen die u gewoon in de wasmachine kunt doen.

We starten na de meivakantie. Dus maandag 14 mei is de eerste keer, zaterdag 19 mei de tweede keer. Op maandag beginnen we om 16.00u tot 17.30u.

De zaterdagen beginnen om 17.30u tot 19.00u. Omdat ik zelf ook af en toe wedstrijd rijd op zaterdag, moet ik het een enkele keer verzetten qua dag of tijd.

We sluiten in het voorjaar en de zomer af met een lekker waterijsje of wat fruit ( door ons aangeboden ) en een beetje napraten.

Verder krijgen de kinderen elke week een voedingstip mee. Enkele jaren geleden heb ik de opleiding tot gewichtsconsulente gevolgd, exact dezelfde als Sonja Bakker, hoewel zij er een stúk slimmer mee is omgegaan, haha.

Dit heeft me veel inzichten gegeven in hoe ons lichaam werkt en wat voeding kan doen met ons lichaam, zowel positief als negatief. In mijn puberteit had ik last van overmatige trek wat erin resulteerde dat ik wat voller werd.En dan vooral lekker veel koolhydraten, daar was ik behoorlijk aan verslaafd, na verloop van tijd ging je dat natuurlijk wel aan me zien.

Omdat ik toen graag wat wilde doen aan mijn gewicht ben ik me gaan verdiepen in voeding en kwam ik erachter hoe het kwam dat ik áltijd trek had of in ieder geval binnen een uur na het eten alweer en me nooit echt fit voelde, veel moe was of een slap gevoel in mijn benen had.

Na het sporten wil ik de kinderen dus wat uitleg geven over het menselijk lichaam met betrekking tot voeding.

Voor wat intensievere begeleiding op het gebied van voeding kunt u ook een persoonlijke afspraak maken voor een voedingsadvies of hulp op het gebied van voeding.

Inschrijven

De kinderen kunnen los per keer komen sporten, opgeven graag uiterlijk 24 uur van te voren per mail. De kosten voor een losse keer bedragen 7,50.

Eénmaal per week, waarbij ze dus elke week óf op maandag óf op zaterdag komen sporten is ook mogelijk, hiervoor kunt u een 10-rittenkaart kopen en deze kost 75,-

Wilt uw kind beide keren van de week meedoen, dus zowel maandag als de zaterdag dan kost een 10-rittenkaart 50,-

Inschrijven of vragen stellen kan per mail naar Claudia@Ettingen.nl.