Cavia’s en konijnen

KONIJNENSTAL DE ETTINGEN

 

Wij fokken af en toe een nestje raszuivere Nederlandse hangoordwerg konijnen en een nestje gladharige of borstelharige cavia’s.

Wij fokken de konijntjes en cavia’s in eerste instantie als knuffel vermaak voor de kinderpartijtjes hier op de boerderij, daarna mogen ze verhuizen naar een liefdevol nieuw thuis. Dit betekent dan ook dat u bij ons een konijntje of cavia koopt die gewend is aan kinderhandjes en goed handtam is.

Bent u op zoek naar een betrouwbaar adres voor uw cavia of konijn, dan bent u hier aan het goede. Wij streven ernaar gezonde dieren te fokken en verkopen en geven nazorg en garantie. Kijken en eventueel meenemen kan op afspraak.

 

 

 

Nederlandse hangoordwerg konijn

De Nederlandse Hangoor Dwerg is een vriendelijk en goedaardig konijntje met en  levendig temperament. In de meeste landen is het ras zo populair dat het behoort tot de top 10 populairste konijnenrassen. Vanwege zijn handzame formaat, vriendelijke en levendige karakter en grappige uiterlijk is dit konijn als huisdier heel geschikt en een leuk huisdier voor kinderen.

De kosten voor een raskonijntje bedragen 25,- per stuk.  Onderstaande foto’s zijn voorbeelden van konijntjes die we in het verleden hebben gefokt en zijn op dit moment niet meer beschikbaar.

IMG_2424 IMG_2252 IMG_2003 IMG_1658 IMG_1271IMG_0416 IMG_0393 IMG_1253IMG_1394IMG_1248 IMG_2255

 

 

Onze Cavia’s

Wij hebben een leuk groepje vrouwelijke gladharige en borstelharige cavia’s bij elkaar in een groot hok. Af en toe laten we er een beertje bij logeren en verwachten we een leuk nestje jonge cavia’s. Als de jonge cavia’s 6 weken oud zijn mogen ze verhuizen.

Cavia’s zijn sociale dieren die niet in hun eentje gelukkig kunnen zijn. Daarom gaan ze alleen weg naar mensen die al een andere cavia hebben óf verhuizen ze per tweetal. Onze ervaring is dat zowel 2 zeugjes als 2 beertjes goed samen gaan, mits ze samen opgegroeid zijn. Dit voordeel hebben we hier, omdat alles bij elkaar in een groot hok loopt en samen opgroeit.

De kosten voor een zeugje zijn 10,- en voor een beertje 5,- per stuk. Onderstaande foto’s zijn voorbeelden van cavia’s die we in het verleden hebben gefokt en zijn op dit moment niet meer beschikbaar.

U kunt vrijblijvend contact opnemen via onze contactpagina of rechtstreeks naar Claudia@Ettingen.nl.