Hongaars wolvarken / Mangalica

Het Mangalica ( Mangalitza ) varken komt oorspronkelijk uit Hongarije. Het komt door zijn gekrulde wolvacht en vetlaag gemakkelijk de winter door en behoeft een zeer gevarieerde voeding.

Het zijn vriendelijke en rustige varkens zoals varkens behoren te zijn. De Mangalica is bij uitstek een bijzonder luxe vlees- en vetvarken en bekend als exclusief product. Niet alleen de onderhuidse vetlaag van dit varken is veel dikker, het vlees is ook duidelijk zichtbaar dooraderd met vet. Het vlees is volgens velen het beste varkensvlees op de markt en het vet is ook vloeibaarder dan we gewend zijn met een lager smeltpunt. Mangalica vet is meervoudig onverzadigd vet ( omega 3 ). Het smelt op de tong. Dagelijkse consumptie doet de slechte cholesterol afnemen, daarom worden ze ook goede vetten genoemd. Tijdens de bereiding houdt het vlees zijn vocht mooi vast en het is bijzonder mals. Het vet kan ook prima gebruikt worden om in te bakken. Voor vleeswaren van dit varken dient u naar de delicatessenwinkel te gaan. Wist u trouwens dat Serranoham van het Mangalicavarken afkomstig is?

Nieuwsgierig geworden? Wij verkopen af en toe vleespakketten, voor meer informatie verwijs ik naar de andere pagina op onze website of neemt u contact op via onze contactpagina.

Hier de link naar een leuk programma over dit bijzondere ras. ( worden ook andere onderwerpen besproken dus u moet er even voor gaan zitten ).

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/346402/Binnenstebuiten.html#

wolvaken wolvarken 2