Kinderpony’s te koop

Te koop: 

Wij bieden onze Noodle te koop aan:

Noodle is een prachtige en vooral hele lieve welsh A-pony die heel cool in zijn koppie is. Het is een ruintje van 1.15m en gaat richting de 4 jaar oud. Hij is een échte kinderpony, loopt braaf mee, zal nooit trappen of bijten, staat mooi stil met poetsen en het is opstappen en weg rijden.

Hij loopt momenteel mee in onze kinderlessen en we hebben van de week ook een sprongetje gedaan en stukje buiten gereden. Allemaal geen probleem, hij kijkt nergens van op. Hij is niet schrikkerig of rillerig, dus een beugeltje uit of een ander onverwacht iets, hij kijkt er niet van op.

Zijn vaste prijs is 1200,-

 

 

 

De reden dat wij ze verkopen:

Dit is wat wij af en toe doen bij ons op de ponyclub. Een jonge onbeleerde pony aanschaffen en hem netjes africhten. Vervolgens loopt hij een aantal maanden in onze ponylessen mee en dan verkopen we zo’n pony om weer plaats te maken voor een nieuwe uitdaging voor ons. Het is voor mij een hobby en geeft mij en de gevorderde ruitertjes hier wat uitdaging.

Bij interesse kunt u bellen of mailen. 06-371496314

De voorwaarden:

Alleen pony’s die  al langere tijd brave kinderpony’s zijn gebleken en netjes in onze lessen mee lopen zijn soms te koop. Echter vinden wij het belangrijk dat de pony goed op zijn plaats is bij een nieuwe ( particuliere!) eigenaar, het is niet de bedoeling dat zij op korte termijn opnieuw verkocht zullen worden. Daarom kijken wij met u als koper en mijzelf als verkoper of de combinatie kind-pony goed lijkt te passen voordat wij tot verkoop over gaan en geven wij nazorg en garantie.

Pony’s hebben een consequente behandeling nodig en moet je blijven opvoeden, het zijn dieren die in de natuur een kudde leven waar er een rangorde heerst. Rangorde zullen zij blijven bepalen, dat zit in hun natuurlijke gedrag en dit doen zij ook met hun ruiter of begeleider.Daarom ben ik van mening dat jonge kinderen nog niet teveel alleen met een pony aan de slag moeten. Hierbij is toezicht nodig van een volwassene, die waar nodig kan helpen om de pony te corrigeren. Een pony doet nu eenmaal graag zijn eigen zin, zelfs de braafste kinderpony’s. Dus mensen, laat u niets wijsmaken in advertentie’s met prachtige woorden! Denk goed na voordat u een pony aanschaft, het is geen speelgoed en een kleine pony weegt al snel zo’n 250 kilo.

Al onze pony’s zijn gezond, schoppen of bijten niet, rijden mee in kinderlessen en zijn gewend met de groep mee een buitenrit te maken of een sprongetje te maken. U kunt vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.

 

De pony’s die hieronder staan hebben wij inmiddels verkocht:

Teddy is een leuke welsh pony, echt geschikt voor beginners. Hij is 1.15m en vooral heel rustig en bom proof. Zijn vaste prijs is 900,-. Teddy zuigt lucht, daarom is zijn prijs wat aangepast, maar als je een echte brave en vooral rustige beginnerspony zoekt moet je deze hebben!

Teun is een leuke B-rijpony ruin van 4 jaar oud en zijn kleur is roan. We hebben hem afgelopen voorjaar zadelmak gemaakt en sindsdien heeft hij gelopen alsof hij nooit anders heeft gedaan, braaf en ontspannen. Teun is 1.22m en lekker rond geribd, waardoor het niet misstaat als er een kind van 10 tot 12 jaar met normaal postuur opzit. Hij maakt een sprongetje en is buiten braaf en de kinderen hier halen hem zelfstandig uit de paddock en kunnen hem ook zelf zadelen. Teun loopt heel makkelijk als vanzelf aan te teugel en zou daarom ook een leuke sportpony kunnen zijn.

Verder is hij gezond en zonder gebreken en wij hier op de club zijn toe aan een nieuwe uitdaging! Filmpjes zijn op te vragen via whatssapp.

Er komen binnenkort betere foto’s beschikbaar.

Turbo

Turbo is een bomproof kinderpony. Super lief in de omgang, heeft enorm behoefte aan knuffelen ( echt met zijn neus liefst bij je gezicht ) bijt en schopt beslist niet, sociaal en niet dominant in de groep en is niet rillerig of schikachtig. Een kind kan hem zelf uit de wei, stal of paddock halen.

Hij is beleerd voor de kar en we hebben hem netjes zadelmak gemaakt ( nou ja, het was eigenlijk opstappen en wegrijden ) en hij loopt bij ons nu een poosje op de ponyclub mee in de kinderlessen. Dit doet hij heel braaf. Van zowel het rijden als het mennen zijn filmpjes beschikbaar via whatsapp. Kinderen mogen ook een foutje maken, beugel kwijt, keertje onrustig met de handjes, hij is niet schrikkerig of snel van zijn stuk.

Turbo is een ruintje van 1.18m.en 3 jaar oud en dus een grote A pony of kleine B pony. Hij is gewend aan ( groot ) verkeer en balkjes lopen en een rondje naar buiten hebben we ook al met hem gedaan.
Hij loopt zo de trailer op, is braaf bij de smid en kerngezond, heeft geen eczeem.
Zijn vaste prijs is 1200,- . Wel hopen wij op een goed en liefdevol thuis.

Prijs: 1200,-

 

Diablo:

032 136 031

Diablo is een mooie 6 jarige D-pony ruin. Hij is officieel gemeten op 1.41m. Hij is een hele fijne sportpony voor de gevorderde ruiter. Niet rillerig en springerig, maar een pony met een sterk karakter. Op wedstrijd is hij bomproof en hij is dan ook L-startgerechtigd.

In omgang een lieve sul, maar wat rond hobbelen in lessen met kleine kinderen vindt hij stom, hij wordt liever dresuurmatig of met springen aan het werk gezet. Buiten is hij aardig bomproof.

 

Dinky:

233img_3854

Een 10 jarige ruin van 1.15m. Echt een bomproof pony, niet de snelste maar wel de braafste!

Hij is al overal geweest en is op wedstrijd de rust zelve. Hij heeft een fijn rustig galopje en is buiten ook erg braaf. Een pittig ruitertje van 5 rijdt er hier zo op weg.

 

Chica

043

Pittige C-pony merrie. Chica is een heethoofdje en geen beginners pony. Ze is 4 jaar en netjes zadelmak. Buitenrijden en springen kent ze en doet ze braaf. Ze kan ook netjes nageeflijk lopen, maar een malle sprong in de lucht is haar niet vreemd. Ze zou een hele goede sportpony kunnen worden met de juiste ruiter. Pony heeft veel energie!

Verkocht: Chico

img_4729img_5044

Chico: een lieve 5 jarige appaloosa ruin, C-pony. Netjes beleerd onder het zadel en loopt nu fijn mee in de lessen. Een buitenritje, een sprongetje, hij vindt het allemaal leuk. Makkelijk te sturen en lekker voorwaarts.

Hij is nog vele malen regio kampioen geworden!

Verkocht: Romeo

IMG_8190

Een prachtige jonge haflinger van 4 jaar oud. Netjes zadelmak gemaakt. Nog wat onzeker onder het zadel, maar dit is bij zijn nieuwe baasje helemaal goed gekomen!

Verkocht: Bliksem

IMG_7958

Bliksem is een welsh a pony van 1.17m. Hij is bijna 4 jaar oud, vriendelijk in de omgang en kan heel mooi ruim lopen. Hij is nu 3 maanden zadelmak en doet alles braaf mee in de lesjes. Ook weer een supercoole pony in het hoofd, maakt zich nergens druk om. Je zet hem 3 dagen in de paddock en de 4e dag opzadelen en wegrijden. Een sprongetje en stukje buitenrijden hebben we al gedaan en dit pakt hij goed op.

 

 

Verkocht: Sjimmie

sjimmie 002sjimmie 056

Leuke D-pony ruin

Sjimmie is een ontzettend lieve zachtaardige pony van 4 jaar oud. Er past zowel een volwassene met normaal postuur op als een kind.
Heel braaf in omgang en hij loopt bij ons op de ponyclub al mee in de lichtgevorderde lessen met kinderen vanaf 6 jaar oud. Kan een sprongetje en dat vind hij ook leuk en we zijn inmiddels ook 2 keer met hem naar buiten geweest wat ook prima is verlopen. Zoals we hem tot nu toe hier bij ons ervaren is het geen extreem rillerige en schrikkerige pony. Hij is natuurlijk wel gewoon jong en nu een half jaar zadelmak. Sjimmie heeft onder het zadel een hele fijne rustige galop. Hij is gezond en voor zover wij weten zonder gebreken, geen eczeem, nooit bevangen geweest, geen hoest, niet kreupel.

Ik heb contact gezocht met zijn fokker en uitgevonden dat zijn vader een volbloed arabier was en de moeder een haflinger.

Verkocht:

Blue: een Welsh A ruin van 5 jaar oud met stamboekpapier en twee prachtige blauwe ogen. Hij meet 1.20m. Een pony die zeer betrouwbaar is in omgang, ook voor kleinere kinderen. Hij is bomproof en vooral zeer lief op buitenrit. Bij ons gaan er 5 jarige kinderen op hem mee op buitenrit. Beleerd voor de kar.

Blue neemt nu deel in het NK vierspan!!

IMG_2245IMG_2240IMG_0084IMG_2410 021 (5)

 

Verkocht: 

Brammetje, een jonge welsh pony van ongeveer 1.20m. Een superbraaf beestje om zo mee weg te rijden. Ook zeer braaf met buitenrijden en kan een leuk sprongetje.

IMG_2612 IMG_2538 DSC_0957cld

Verkocht:

Doerak, een prachtige welsh b-pony van 7 jaar oud. Voor de lessen is hij iets te sensibel, maar voor een rustige gevorderde amazone een gouden pony. Hoogte 1.23m.

063IMG_2578031

 

Verkocht:

Skippy, een welsh a pony van 13 jaar oud. Stokmaat 1.18m. Een hele lieve en brave kinderpony waar je eigenlijk alles mee kan doen. Altijd vrolijk en zin in een knuffel.

066 IMG_1062

 

Verkocht:

Cenzo, een superlieve welsh A pony met extra springcapaciteit. Zeer zeer mak, beetje lui, super braaf buitenrijden. Een pony voor de allerkleinsten of kinderen met ambitie in de springsport.

IMG_4334 IMG_4335 IMG_4333