Rondleidingen

Rondleiding op de boerderij

Het is voor zowel groepen volwassenen als voor groepen kinderen mogelijk een rondleiding te volgen op Boerderij de Ettingen.

Tijdens de rondleidingen op biologisch melkveebedrijf de Ettingen zullen wij u laten proeven van het boerenleven. Wij laten u zien welke dagelijkse werkzaamheden wij verrichten buiten het melken, poep ruimen en voeren, de opfok van kalfje tot melkkoe, het werken met de melkmachine, contact en verzorging met onze dieren, ( waaronder ook onze schapen, varkens, kippen, honden, paarden en pony’s en konijnen ), uitleg van de cyclus van mest, gras en zuivel, de vruchtbaarheidscyclus van de koe en het insemineren, uitleg van wat een biologische bedrijfsvoering inhoudt, het pasteuriseren van rauwe melk en de eventuele vragen die er tijdens deze rondleidingen opkomen.

Wij laten u naast de stallen en de melkstal ook onze steriele pasteuriseer ruimte zien, waar onze biologische melk wordt klaargemaakt voor directe levering aan Otelli, waar men een overheerlijk streekproduct in de vorm van biologisch ijs van onze melk maakt onder de naam Biotelli.

Natuurlijk passen wij de rondleidingen voor kinderen aan tot een leuke leerzame zoektocht over de boerderij welke past en aanspreekt bij de leeftijd van deze kinderen. Wij hebben op dit gebied inmiddels ruime ervaring, mede door de vele schoolklassen die ons jaarlijks weer bezoeken.

Tarief: 50,- per uur voor groepen met max. 30 personen.

006 011 019 031 047