Algemene voorwaarden en huisregels

Om uw bezoek aan ons of uw deelname aan onze activiteiten zo veilig mogelijk te laten verlopen hanteren wij enkele algemene voorwaarden en huisregels:

Bezoek Ponyclub Ollie op biologisch melkveebedrijf de Ettingen, betreffende uw aankomst:

– Wij hanteren openingstijden voor uw ongepland bezoek. U bent van harte welkom tijdens deze tijden. Kijk even op de pagina over onze openingstijden.
– Wilt u stapvoets rijden over het erf in verband met kinderen en dieren.
– Parkeren mag op de parkeerplaats die 100 meter verderop naast de boerderij is. Dit in verband met drukte en veiligheid van onze bezoekers op boerderij de Ettingen.
– Het melkveebedrijf is een groot bedrijf waar de werkzaamheden machinaal plaatsvinden. Vanwege het rond rijden van groot materieel is het daarom verplicht uw kinderen onder uw begeleiding en toezicht te houden. Let goed op jongere meegebrachte broertjes en zusjes en laat ze niet zelfstandig over de boerderij gaan.

Ponyrijles:

– Voor het volgen van de rijlessen draagt u of uw kind correcte rijkleding: een lange stretch-achtige broek ( zonder wapperende rokjes er overheen ), laarzen en een cap ( beide bij ons te leen ).
– Bij een bezoek aan onze pony’s draagt u of uw kind gesloten schoenen, i.v.m. de veiligheid van de tenen. Ook in de zomer.

– Het totaalbedrag voor een 10-rittenkaart bedraagt 118,- welke vooraf per bank betaald dient te worden, u ontvangt na het invullen van een inschrijfformulier een factuur per post.
– De kaart dient ( naar wens ) afgemaakt te worden, er worden geen ritten terugbetaald.
– Het tijdstip van de wekelijkse rijles kan in overleg gewijzigd worden, uitsluitend per mail en minstens 5 uur voor aanvang van de les. Mits tenminste 5 uur van te voren geannuleerd kan de les ingehaald worden tijdens de 13 weken dat de 10-rittenkaart geldig is. Een les welke te laat wordt geannuleerd wordt in rekening gebracht.
– Omgang met pony’s, deelname aan activiteiten en aanwezigheid op de boerderij brengt altijd risico’s met zich mee, wij stellen ons niet aansprakelijk voor letsel of schade.
– Opzeggen dient schriftelijk te geschieden, per mail en uiterlijk 2 weken voor de nieuw te nemen leskaart. Indien dit later gebeurt en de factuur voor de nieuwe leskaart al aan u is verzonden, brengen wij 10,- administratiekosten in rekening.

 • Elke nieuwe klant volgt bij ons eerst één of meerdere privélessen om het niveau te kunnen bepalen.
  Dus ook kinderen die al ervaring hebben.
 • Bij ernstige regenval of andere weersomstandigheden waardoor er niet meer prettig gereden kan
  worden, zullen de lessen geannuleerd worden.
 • Overige regels / veiligheid:
  – Hokken en kooien van de dieren mogen niet zelfstandig worden geopend en de dieren mogen niet
  worden gevoerd.
  – Onze tuin is privéterrein en niet voor publiek toegankelijk
  – Aait u onze honden niet als ze achter het tuinhek of in de kennel zitten. Hierbuiten kan dit prima.
  – Honden van bezoekers dienen aangelijnd te worden en eventuele hopen opgeruimd.
  – Let goed op dat uw kinderen geen hooi of stro over de voerhekken bij de koeien op de roosters
  gooien. Hierdoor raken de mestputten verstopt.

Voor uw bezoek en deelname aan álle activiteiten geldt: wij dragen er zorg voor alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Echter is uw bezoek aan de boerderij en deelname aan onze activiteiten voor eigen risico en zijn wij niet aansprakelijk voor letsel en / of ongevallen.