Verslag dagkamp en vandaag geopend voor bezoek

Verslag dagkamp en vandaag geopend voor bezoek

Wat hebben we weer genoten afgelopen donderdag op het Dagkamp op de Ettingen! Rijles, een rit met de ponykar, lekker borstelen, ponytaarten maken en je pony helemaal mooi oppimpen voor een prijsje, het was weer gezellig allemaal.We hadden helaas niet het beste weer en het begon wel erg koud en nat, maar ach, na een uurtje spelen in de hooischuur was iedereen het weer vergeten.

Vandaag beginnen de lessen weer en hebben we einde van de middag poetscursus ( zit vol qua deelnemers ). Daarom zijn we de hele dag geopend voor bezoek. Dus wil je lekker even komen kijken, borstelen, misschien wel even een rondje stappen op een pony onder begeleiding van onze hulpjes, even springen op de trampoline, knuffelen met de cavia’s en de konijnen of liever toch even racen op de skelters? Dan kan allemaal!

Voor een stapritje op een pony, vraag even naar Prisca of Claudia, dan wijzen die een pony aan en een handig hulpmeisje die ernaast kan lopen. Het is kosteloos en vrijblijvend!

Nestje Grote Zwitserse Sennenpups van Bessie

Onze Bessie staat op het punt van bevallen. Ze verwacht een nest van onze reu Ceasar dus we wachten in spanning af!

De geboorte wordt rond de kerst verwacht. We zullen iedereen up to date houden via onze website en Facebookpagina met af en toe een bericht en wat foto’s.

Op dit moment ben ik bezig onze wachtlijst te updaten. Mocht er interesse zijn in een pup kunt u altijd even contact opnemen via onze contactpagina of rechtstreeks naar Claudia@Ettingen.nl om te kijken of er nog pups beschikbaar zijn.

Foto’s hieronder zijn van eerdere nesten en van Bessie, Ceasar en Catootje ( halfzus Bessie ).

 

 

Spelletjesmiddag

Komende zaterdag organiseren we een spelletjesmiddag op Ponyclub Ollie.
De bedoeling is dat je een behendigheids parcoursje aflegt met of op een pony.
Tijdens dit parcours moet je verschillende opdrachten uitvoeren, zoals vanaf de pony koekhappen, ballen gooien, een slalom en vele andere leuke dingen.
Het is de bedoeling dat iedereen die mee wil doen, er echt om 14.30u is voor de spel-uitleg.
Daarna zullen we met elkaar wat onderdelen oefenen en daarna moet iedereen op een pony naar keuze zijn parcours in een zo snel mogelijke tijd afleggen. Eventueel kan je geholpen worden door een naastloper die de pony vasthoudt.
Wie het snelste is, wint uiteraard en deze tijd telt ook weer mee voor de ponyclub Ollie bokaal.
De kosten bedragen 10,- per deelnemer welke bij aanvang contant mogen worden afgerekend bij het secretariaat.
Voor de nummers 1, 2 en 3 zijn leuke paardenprijsjes te winnen!
Ik schat in dat het ongeveer tot 17.30u zal duren.
Er is nog plek, wil je je opgeven? Mail dan naar Claudia@ettingen.nl.
Iedereen is welkom, wel of geen ponyclub-lid, veel of weinig ervaring, dat maakt niets uit!

Kinder-pony Bingo!

Wil je ook leuke pony-prijzen winnen? Doe dan op zaterdag 2 juni mee met onze kinder-pony-bingo op Ponyclub Ollie, Boerderij de Ettingen. We starten om 17.30u op Boerderij de Ettingen, Oude Notweg 1 in Haarlemmerliede.

Wat kan je zoal winnen?

Kinder-rijkleding

Halsters met halstertouw

pony dekjes

poets-setjes

paardensnoepjes

hoofdstel

peesbeschermers

pony liksteen

borstels en zweetmes

en vele andere mooie ponyspullen, uiteraard allemaal nieuw uit de winkel. Zelfs prijzen met een winkelwaarde t/m 60,-! Een lootje kost 5,- en hiermee kan je 3 rondes meedoen. Opgeven? Dat kan per mail naar Claudia@ettingen.nl.

Alle kinderen zijn welkom, ook niet-leden van onze club. Geef je snel op want vol = vol!

 

Springkussen op het paasfeest

Met dank aan Salon mooi & puur Spaarndam hebben wij een prachtig groot springkussen gesponsord gekregen voor op ons paasfeest!
Kom je ook kuikens kijken, eieren zoeken, knutselen, lammetjes knuffelen en een rondje pony rijden?
Voor ons paasfeest op maandag 2 april is er nog ( beperkt ) plek. Aanvang: 11.00u en het loopt af tussen 13.30u en 14.00u. Leeftijd t/m 6 jr. kosten: 10,- per deelnemer.
Ouders, familie en niet-deelnemende familie leden gratis toegang. Om te voorkomen dat onze betalende deelnemertjes in de verdrukking komen hebben kinderen met stempel voorrang op het springkussen en het ponyrijden.
Opgeven kan per mail naar Claudia@ettingen.nl.

foto van De Ettingen.

Paasfeest de Ettingen

PAASFEEST

Komen jullie ook lammetjes knuffelen en eieren zoeken op boerderij de Ettingen?
Op maandag 2 april, tweede Paasdag, organiseren we een gezellig paasfeest voor de jongere kinderen t/m 6 jaar. De kinderen krijgen een paasmandje en dan gaan we eieren zoeken over de hele boerderij waarbij de kinderen uiteraard ook even alle dieren kunnen bekijken en knuffelen, de lammetjes, kuikentjes, kalfjes en konijnen.
Verder maken we met elkaar een paasknutsel in de stal bij de kalfjes, is er onbeperkt limonade, gaan we pony’s borstelen en lopen er ook pony’s rond voor een heerlijk rondje ponyrijden. Na afloop krijgen de kinderen wat lekkers mee naar huis en is het feestje weer voorbij.
Natuurlijk mag er tussendoor gebruik worden gemaakt van de skelters en de trampoline.
De kosten bedragen 10,- per deelnemer, ouders en niet deelnemende familie leden mogen er natuurlijk gratis bijblijven.
We starten om 11u en verwachten dat het tussen 13.30u en 14u afgelopen zal zijn.
Het feest is voor alle kinderen t/m 6 jaar toegankelijk, ook voor kinderen van buitenaf die geen lid zijn bij ons. Opgeven of vragen stellen kan per mail naar Claudia@ettingen.nl.

Boerderij De Ettingen
Oude Notweg 1
Haarlemmerliede, 2065AA

Bessie is weer gedekt!

Afgelopen maandag 9 oktober is onze teef Bessie gedekt door onze eigen aangekeurde dekreu Ceasar. Wij hopen binnenkort haar tweede nest te mogen verwelkomen.

Indien u interesse heeft, kunt u zich per mail inschrijven voor onze wachtlijst. Claudia@Ettingen.nl.

Volwassenen lessen

Jawel, we zijn weer van start met de volwassenen lessen!

Vorige week was de aftrap na een lange periode en komende week gaan we verder. Volgende week zijn er lessen op donderdag 19 oktober om 12u en op vrijdag 20 oktober om 18u. Bij beide groepen zijn nog 2 plekken vrij. Enige ervaring is nodig, maar dit mag eventueel ook heeeeeeeel lang geleden zijn, we zijn goed in her-intreders! Heb je nooit eerder gereden? Dan doen we eerst een half uur priveles, daarna kan je in de groepjes meedoen.

Op dinsdag 17 oktober is er een mogelijkheid om 9.30u. Op dit moment hebben we 1 inschrijving, de les kan doorgang hebben bij minimaal 3 inschrijvingen, dus wie biedt?

Alles is op losse basis, niets is verplicht, behalve ( min of meer ) dat als je je opgeeft, je ook daadwerkelijk komt. Verder mag het  éénmalig, meermalig, nét hoe het je schikt. Voor vaders en moeders van onze clubkinderen: jullie kunnen op de kaart van je zoon of dochter, voor deelnemers van buitenaf: van harte welkom, je mag los per keer betalen ( 15,- contant ) of een 10-rittenkaart kopen en die rustig aan opmaken ( 117,- ).

Wil je meer weten of op de hoogte gehouden worden? Mail naar Claudia@Ettingen.nl.

Extra dagkamp meivakantie

Extra dagkamp meivakantie

Wegens het feit dat het dagkamp van 25 april alweer vol zit hebben we besloten een extra dagkamp te organiseren op dinsdag 2 mei.

Voor meer informatie zie onze nieuwsbrief op facebook de Ettingen of mail naar Claudia@Ettingen.nl.