Onze nieuwe aanwinst

Onze nieuwe aanwinst!

We zijn heel blij en trots op onze nieuwe aanwinst. Een prachtige Tsjechische reu-pup met een heleboel vers bloed. Laten we hopen dat hij mag uitgroeien tot een mooie stevige reu en vooral ook dat hij gezond blijkt na alle verplichte onderzoeken die we dienen te doen alvorens we hem zullen inzetten voor de dekdienst. Pas over ongeveer een jaar weten we hier meer over, maar eerst genieten van deze heerlijke pup.

Zijn aftekening is dan wel niet geheel symmetrisch, ( wij verwachten niet dat hij dit doorgeeft aan zijn nakomelingen ) aan zijn prachtige afkomst, goede voorouders en mooie bloedlijn die nergens overlapt met onze teven zal het in elk geval niet liggen. We zijn er heel blij mee! Vooral vader Robinson, die wij 4 jaar geleden in levende lijve hebben mogen bewonderen in Tsjechië, is bij ons altijd ‘blijven hangen’. Wat een geweldige reu. Super mooi, groot en grof gebouwd met een heel fijn karakter, precies zoals een Grote Zwitser staat omschreven in de boeken en zoals wij ze willen fokken.

Vanwege zijn rabiës enting zal hij pas over enkele weken zijn geboorteland mogen verlaten om bij ons op de boerderij te komen wonen en over zijn roepnaam zijn we nog niet helemaal uit.

 

Dekking Catootje en Bessie

Dekking Catootje en Bessie.

Op dit moment zijn we onderweg om onze Bessie en Catootje naar de reu te brengen voor hopelijk twee geslaagde dekkingen.

We hebben gekozen voor de prachtige reu Lou von Obersteckholz.

Lou Stamboom

Bij interesse kunt u inschrijven op onze wachtlijst, wij houden u op de hoogte!

Afscheid

Aan alle mooie tijden komt een einde, zo ook aan Ponyclub Ollie op Boerderij de Ettingen…..

Allereerst wensen we iedereen de beste wensen voor 2020!

Na een langdurig proces van wel 3 jaar zijn Tom en ik uiteindelijk tot het besluit gekomen om te stoppen met Ponyclub Ollie, dus met de rijlessen op boerderij de Ettingen.
Er bestaat al een lange periode de wens om meer tijd voor elkaar en voor onze kinderen vrij te maken en dit is onvoldoende verenigbaar met het runnen van de ponyclub.
Daarnaast heeft het bestuur van de stichting van onze boerderij ons een verhoogde maandelijkse vergoeding opgelegd wat ons mede zo heeft doen besluiten.

Het gaat ons erg aan het hart en dit is dan ook geen makkelijke beslissing geweest die over 1 nacht ijs genomen is. Wij gaan iedereen verschrikkelijk missen, maar de tijd is écht gekomen voor ons om vanaf 2020 een andere koers te gaan varen, één waarbij er veel meer tijd en aandacht is voor onze eigen 5 kinderen, die langzamerhand allemaal naar de middelbare school  ( zullen ) gaan.
Aanvankelijk was ik van plan om nog enkele weken les te blijven geven echter heb ik mijn sleutelbeen gebroken en kan ik de komende 6 weken helemaal niks. Daarom houden de lessen helaas per direct op.
Wel organiseren we op zaterdag 11 januari vanaf 14u een afscheidsfeestje voor iedereen. Jullie zijn van harte welkom en we zouden het leuk vinden als er mensen / kinderen zijn die iets lekkers willen maken en / of meenemen. We begrijpen dat het voor de kinderen een hele teleurstelling zal zijn, dus we willen ze dan de gelegenheid geven om afscheid te komen nemen van de boerderij en de pony’s.

We willen iedereen bijzonder bedanken voor de prachtige tijd die we gehad hebben met elkaar, ik hoop jullie allemaal te zien op 11 januari!!

Verslag dagkamp en vandaag geopend voor bezoek

Verslag dagkamp en vandaag geopend voor bezoek

Wat hebben we weer genoten afgelopen donderdag op het Dagkamp op de Ettingen! Rijles, een rit met de ponykar, lekker borstelen, ponytaarten maken en je pony helemaal mooi oppimpen voor een prijsje, het was weer gezellig allemaal.We hadden helaas niet het beste weer en het begon wel erg koud en nat, maar ach, na een uurtje spelen in de hooischuur was iedereen het weer vergeten.

Vandaag beginnen de lessen weer en hebben we einde van de middag poetscursus ( zit vol qua deelnemers ). Daarom zijn we de hele dag geopend voor bezoek. Dus wil je lekker even komen kijken, borstelen, misschien wel even een rondje stappen op een pony onder begeleiding van onze hulpjes, even springen op de trampoline, knuffelen met de cavia’s en de konijnen of liever toch even racen op de skelters? Dan kan allemaal!

Voor een stapritje op een pony, vraag even naar Prisca of Claudia, dan wijzen die een pony aan en een handig hulpmeisje die ernaast kan lopen. Het is kosteloos en vrijblijvend!

Nestje Grote Zwitserse Sennenpups van Bessie

Onze Bessie staat op het punt van bevallen. Ze verwacht een nest van onze reu Ceasar dus we wachten in spanning af!

De geboorte wordt rond de kerst verwacht. We zullen iedereen up to date houden via onze website en Facebookpagina met af en toe een bericht en wat foto’s.

Op dit moment ben ik bezig onze wachtlijst te updaten. Mocht er interesse zijn in een pup kunt u altijd even contact opnemen via onze contactpagina of rechtstreeks naar Claudia@Ettingen.nl om te kijken of er nog pups beschikbaar zijn.

Foto’s hieronder zijn van eerdere nesten en van Bessie, Ceasar en Catootje ( halfzus Bessie ).

 

 

Spelletjesmiddag

Komende zaterdag organiseren we een spelletjesmiddag op Ponyclub Ollie.
De bedoeling is dat je een behendigheids parcoursje aflegt met of op een pony.
Tijdens dit parcours moet je verschillende opdrachten uitvoeren, zoals vanaf de pony koekhappen, ballen gooien, een slalom en vele andere leuke dingen.
Het is de bedoeling dat iedereen die mee wil doen, er echt om 14.30u is voor de spel-uitleg.
Daarna zullen we met elkaar wat onderdelen oefenen en daarna moet iedereen op een pony naar keuze zijn parcours in een zo snel mogelijke tijd afleggen. Eventueel kan je geholpen worden door een naastloper die de pony vasthoudt.
Wie het snelste is, wint uiteraard en deze tijd telt ook weer mee voor de ponyclub Ollie bokaal.
De kosten bedragen 10,- per deelnemer welke bij aanvang contant mogen worden afgerekend bij het secretariaat.
Voor de nummers 1, 2 en 3 zijn leuke paardenprijsjes te winnen!
Ik schat in dat het ongeveer tot 17.30u zal duren.
Er is nog plek, wil je je opgeven? Mail dan naar Claudia@ettingen.nl.
Iedereen is welkom, wel of geen ponyclub-lid, veel of weinig ervaring, dat maakt niets uit!

Kinder-pony Bingo!

Wil je ook leuke pony-prijzen winnen? Doe dan op zaterdag 2 juni mee met onze kinder-pony-bingo op Ponyclub Ollie, Boerderij de Ettingen. We starten om 17.30u op Boerderij de Ettingen, Oude Notweg 1 in Haarlemmerliede.

Wat kan je zoal winnen?

Kinder-rijkleding

Halsters met halstertouw

pony dekjes

poets-setjes

paardensnoepjes

hoofdstel

peesbeschermers

pony liksteen

borstels en zweetmes

en vele andere mooie ponyspullen, uiteraard allemaal nieuw uit de winkel. Zelfs prijzen met een winkelwaarde t/m 60,-! Een lootje kost 5,- en hiermee kan je 3 rondes meedoen. Opgeven? Dat kan per mail naar Claudia@ettingen.nl.

Alle kinderen zijn welkom, ook niet-leden van onze club. Geef je snel op want vol = vol!

 

Springkussen op het paasfeest

Met dank aan Salon mooi & puur Spaarndam hebben wij een prachtig groot springkussen gesponsord gekregen voor op ons paasfeest!
Kom je ook kuikens kijken, eieren zoeken, knutselen, lammetjes knuffelen en een rondje pony rijden?
Voor ons paasfeest op maandag 2 april is er nog ( beperkt ) plek. Aanvang: 11.00u en het loopt af tussen 13.30u en 14.00u. Leeftijd t/m 6 jr. kosten: 10,- per deelnemer.
Ouders, familie en niet-deelnemende familie leden gratis toegang. Om te voorkomen dat onze betalende deelnemertjes in de verdrukking komen hebben kinderen met stempel voorrang op het springkussen en het ponyrijden.
Opgeven kan per mail naar Claudia@ettingen.nl.

foto van De Ettingen.

Paasfeest de Ettingen

PAASFEEST

Komen jullie ook lammetjes knuffelen en eieren zoeken op boerderij de Ettingen?
Op maandag 2 april, tweede Paasdag, organiseren we een gezellig paasfeest voor de jongere kinderen t/m 6 jaar. De kinderen krijgen een paasmandje en dan gaan we eieren zoeken over de hele boerderij waarbij de kinderen uiteraard ook even alle dieren kunnen bekijken en knuffelen, de lammetjes, kuikentjes, kalfjes en konijnen.
Verder maken we met elkaar een paasknutsel in de stal bij de kalfjes, is er onbeperkt limonade, gaan we pony’s borstelen en lopen er ook pony’s rond voor een heerlijk rondje ponyrijden. Na afloop krijgen de kinderen wat lekkers mee naar huis en is het feestje weer voorbij.
Natuurlijk mag er tussendoor gebruik worden gemaakt van de skelters en de trampoline.
De kosten bedragen 10,- per deelnemer, ouders en niet deelnemende familie leden mogen er natuurlijk gratis bijblijven.
We starten om 11u en verwachten dat het tussen 13.30u en 14u afgelopen zal zijn.
Het feest is voor alle kinderen t/m 6 jaar toegankelijk, ook voor kinderen van buitenaf die geen lid zijn bij ons. Opgeven of vragen stellen kan per mail naar Claudia@ettingen.nl.

Boerderij De Ettingen
Oude Notweg 1
Haarlemmerliede, 2065AA