Ponyrijles

DE PONY’S

Voordat u hier verder leest, kijkt u eerst even bij het menu Ponyclub Ollie. Ook hier al staat heel veel informatie omtrent de lessen, dagen, tijden, prijzen etc.

Wij zijn een biologisch bedrijf, dus ook onze pony’s houden wij op een zo natuurlijk mogelijke manier. Dat betekent dat wij ze niet eenzaam opgesloten hebben in kleine stallen, maar wij houden ze allemaal met elkaar in een kudde in de wei of ’s winters in een grote paddock met schuilstal, zoveel mogelijk zoals ze in het wild ook zouden leven. Op deze manier hebben onze pony’s altijd de gelegenheid om te bewegen, om te spelen en ravotten met elkaar, wij vinden sociaal contact zeer belangrijk. Het valt onszelf op dat we dan ook zelden of nooit zieke of kreupele pony’s hebben en dat onze pony’s zeer sociaal zijn met elkaar.

Wij voeren onze pony’s alleen ruwvoer ( hooi en kuilgras ) zoals ze dit ook in de natuur tot zich zouden nemen en hebben een deels verharde paddock ( asfalt ) zodat de hoeven hierdoor op een natuurlijke manier afslijten. Daarom hebben we nog maar zelden een hoefsmid nodig gehad. Ontwormen doen we niet of zeer zelden, alleen bij verdenking van een worminfectie ( soms als we een nieuwe pony hebben ) en hiermee werken we mee aan het tegengaan van de bestaande resistentie tegen ontwormingsmiddelen. En als laatste werken onze pony’s zich niet dagelijks uren in het zweet, maar hoeven ze hier maar maximaal 4 dagen te werken voor de ponyclub en daarnaast af en toe een ritje met een particulier ( lease bijvoorbeeld ) en bieden wij veel afwisseling in hun werk. Hierdoor blijven ze fit en enthousiast.

We werken hier met 5 kleine pony’s:

Bart is een shetlandpony met een heel stabiel karakter. Hij heeft al bijzonder veel kinderen leren rijden.

Amigo is een meneer op leeftijd. Hij is lief en lekker rustig, ideaal voor startende kinderen.

Woody is een grote maat shetlander met echte shetlander streken.

Snoopy is een hele lieve beginnerspony die goed luistert.

Flip is een lekkere vlotte ponym een kruising tussen en welsh en een shetlander.

2 middelgrote pony’s:

Snorrie hebben we net nieuw, hij is een mini tinker en lijkt heel leuk tot nu toe.

Boomer is een lieve en aanhankelijke en vooral oersterke pony. Hij behoort tot het ras mini-tinker, dus ook al is hij klein van stuk, hij kan met gemak een kleine volwassene dragen.

En 4 grote maat pony’s:

Hummie is een grote maat pony. Hij heeft een rustig karakter en is niet sensibel, maar wel nog jong dus hij mag wat leiding krijgen.

 

Charlie is een hele gevoelige pony. Hij is heel zachtaardig en verdient ook eenzelfde behandeling.

Joep is lekker eigenwijs en een beetje lui.

Mojo is een hele lieve oude man die nog heel aardig springen kan.

En 1 paard:

Zakilly is een hele lieve rustige merrie die zich zelfs door een klein kind liefdevol laat begeleiden. Ze krijgt regelmatig een veulentje bij ons.

 

 

Kinderen kunnen bij ons op de boerderij op een gezellige manier kennis maken met de verzorging van een pony en natuurlijk het rijden en neem gelijk een kijkje bij onze andere dieren, er zijn koeien, kalfjes, konijnen, poezen (en soms kittens ), hondjes, kippen en kuikens etc. Houdt hierbij uw kinderen onder uw toezicht i.v.m. groot materieel!

Sommige van onze zadels hebben een handvat, zodat de kinderen zich kunnen vasthouden en zich daardoor veiliger en zekerder voelen. We hebben hier een buiten rijbak, caps, rijlaarzen en een zweepjes. Enige benodigdheden zijn een stretch-achtige broek / legging en een paar loszittende ( regen-) laarzen, dit laatste is verplicht i.v.m. de veiligheid.

Wij gaan waar mogelijk zomer en winter door met onze activiteiten en voor de ouders is er een verwarmde locatie ( ’s winters ) om tijdens de lessen te verblijven en van daaruit naar de les te kijken.
Onze paarden en pony’s zijn lief en gewend aan kinderen, ik laat mijn eigen kinderen met een gerust hart onder mijn begeleiding met hen bezig, maar het blijven dieren.
De lessen en het betreden van ons terrein zijn dan ook voor eigen risico. We streven er constant naar zoveel mogelijk veilig en verantwoord met kinderen en dieren om te gaan.

 

023 (5)IMG_2328DSC03925IMG_1992