Ponyrijles

DE PONY’S

Voordat u hier verder leest, kijkt u eerst even bij het menu Ponyclub Ollie. Ook hier al staat heel veel informatie omtrent de lessen, dagen, tijden, prijzen etc.

Wij zijn een biologisch bedrijf, dus ook onze pony’s houden wij op een zo natuurlijk mogelijke manier. Dat betekent dat wij ze niet eenzaam opgesloten hebben in kleine stallen, maar wij houden ze allemaal met elkaar in een kudde in de wei of ’s winters in een grote paddock met schuilstal, zoveel mogelijk zoals ze in het wild ook zouden leven. Op deze manier hebben onze pony’s altijd de gelegenheid om te bewegen, om te spelen en ravotten met elkaar, wij vinden sociaal contact zeer belangrijk. Het valt onszelf op dat we dan ook zelden of nooit zieke of kreupele pony’s hebben en dat onze pony’s zeer sociaal zijn met elkaar.

Wij voeren onze pony’s alleen ruwvoer ( hooi en kuilgras ) zoals ze dit ook in de natuur tot zich zouden nemen en hebben een deels verharde paddock ( asfalt ) zodat de hoeven hierdoor op een natuurlijke manier afslijten. Daarom hebben we nog maar zelden een hoefsmid nodig gehad. Ontwormen doen we niet of zeer zelden, alleen bij verdenking van een worminfectie ( soms als we een nieuwe pony hebben ) en hiermee werken we mee aan het tegengaan van de bestaande resistentie tegen ontwormingsmiddelen. En als laatste werken onze pony’s zich niet dagelijks uren in het zweet, maar hoeven ze hier maar maximaal 4 dagen te werken voor de ponyclub en daarnaast af en toe een ritje met een particulier ( lease bijvoorbeeld ) en bieden wij veel afwisseling in hun werk. Hierdoor blijven ze fit en enthousiast.

Wij hebben hier  12 pony’s en 1 paard:

 • Casper is een 6-jarige Welsh A van 1.20m. Een hele brave pony om op te leren rijden, zeker voor zijn leeftijd. Ook in omgang is hij een enorme knuffelkont!
 • IMG_0009
 • Figaro, een 6-jarige connemara ruin, een superbrave pony.
 • Amigo is een appaloosa  van 1.15m. Een fijne pony  om op te rijden en bij veel kinderen favoriet.
 • IMG_0131

 

 • Jimbois een grote pony, een bonte tinkerruin van 1.43m. Een vriendelijke e pony, hij loopt als vanzelf. Hij wordt ook af en toe ingezet in de lessen voor volwassenen.

 

 • Doris is een  Welsh A pony van 1.20m. Een ontzettend lieve pony waar iedereen op kan rijden en lekker voorwaarts.
 • IMG_0137
 • Snoopy is een kruising tussen een shetlandpony en een welshpony en is ook echt een snoepie. Hij is lief in de omgang, lekker snel en ook lief met het rijden. We zijn er heel erg blij mee.
 • IMG_0134
 • DJ, een leuke voorwaartse D-pony van 7 jaar oud. We hebben hem nog maar net, hij is lekker groot en stevig gebouwd waardoor er met gemak ook een volwassene op kan rijden.
 • Domino, een knappe jonge pony welke we regelmatig voor de sport zullen gebruiken. Ook zetten we hem in bij de volwassenen en gevorderde kinderen.
 • 029
 • Bart is een leuke grote maat shetlandpony. Een echte kindervriend en superknuffel
 • 20150124_123421_resized_1
 • Breeze is een sportpony van mijn andere dochter. Een superfijne gebruikspony waar zowel licht gevorderden als gevorderden op kunnen rijden.
 • 042
 • Luukie is een snelheidsduiveltje. Hij is lekker voorwaarts en loopt heel graag.
 • Charlie is een lieve gevoelige pony, lekker voorwaarts en makkelijk te sturen.
 • en Zakilly is ons paard, die ook meeloopt in de lessen. Mijn voormalige sportpaard en echt superbraaf, ook voor de kleinsten.

Kinderen kunnen bij ons op de boerderij op een gezellige manier kennis maken met de verzorging van een pony en natuurlijk het rijden en neem gelijk een kijkje bij onze andere dieren, er zijn koeien, kalfjes, konijnen, cavia’s, kippen en kuikens etc. Houdt hierbij uw kinderen onder uw toezicht i.v.m. groot materieel!

Onze zadels hebben een handvat, zodat de kinderen zich kunnen vasthouden en zich daardoor veiliger en zekerder voelen. We hebben hier een buiten rijbak, caps, rijlaarzen en een zweepjes. Enige benodigdheden zijn een stretch-achtige broek / legging en een paar loszittende ( regen-) laarzen, dit laatste is verplicht i.v.m. de veiligheid, maar zoals hierboven beschreven: we hebben rijlaarzen te leen in ongeveer alle maten.

Op de dagen dat wij geopend zijn, loopt er meestal ook iemand rond met ‘erfdienst’. Deze jonge dame is te herkennen aan de roze of lichtblauwe bodywarmer met Ponyclub Ollie op de achterkant. Zij staat tijdens deze momenten voor u klaar om te helpen bij alles wat nodig is, om al uw vragen te beantwoorden en u wegwijs te maken op de boerderij, maar ook om uw veiligheid en die van kinderen en dieren te waarborgen. Daarom zal ij ook bevoegd zijn om uit onze naam tot u te spreken over alles omtrent deze zaken.

Wij gaan waar mogelijk zomer en winter door met onze activiteiten en voor de ouders is er een verwarmde locatie ( ’s winters ) om tijdens de lessen te verblijven en van daaruit naar de les te kijken.
Muppet, Yippie, Zakilly, Felix, Figaro, Casper, Amigo, Bart, Breeze, Luukie, Doris, Snoopy, DJ en Domino zijn brave rustige pony’s, ik laat mijn eigen kinderen met een gerust hart onder mijn begeleiding met hen bezig, maar het blijven dieren.
De lessen en het betreden van ons terrein zijn dan ook voor eigen risico. We streven er constant naar zoveel mogelijk veilig en verantwoord met kinderen en dieren om te gaan.

Er is hier gelegenheid om pony’s te komen poetsen op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag tijdens onze openingstijden.

Op die tijden staat er altijd wel een pony en wat borstels klaar en te wachten op een lekkere poetsbeurt!

TARIEVEN

Een half uur privé-les : 25,-

45 minuten groepsles ( minimaal 3 kinderen of volwassenen per les ) : 15,- per losse les of 121,50 per 10-rittenkaart.

Ook kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen zijn bij ons welkom. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt het lesgeld te betalen. Kijk op www.jeugdfondssportencultuur.nl/haarlem voor de spelregels en veelgestelde vragen.

023 (5)IMG_2328DSC03925IMG_1992