Ponyclub Ollie

Pony Rijles op Boerderij de Ettingen

 

PONYCLUB OLLIE

Korte foto impressie:

561 B_IMG_0527 IMG_4540042 019 094 003 081

Ponyclub Ollie is een gezellige kleinschalige ponyclub, vernoemd naar onze eerste pony Ollie( Olivier ), waar kinderen  vanaf 6 jaar ponyrijles kunnen volgen en waar kinderen andere leuke extra activiteiten kunnen meedoen.

Plezier in het ponyrijden staat bij ons op de eerste plaats. Lekker poetsen en knuffelen, leren opzadelen en vooral lessen zelfstandig rijden en sturen. Wij rijden vanaf begin af aan niet in een rij achter elkaar aan, maar leren zelfstandig te rijden en sturen, zonder iemand die ernaast loopt om de pony vast te houden. Natuurlijk bouwen we dit vertrouwen rustig op middels enkele privélessen zodat basisvertrouwen en veiligheid gewaarborgd worden.

Gezellig, laagdrempelig, hartelijk maar wel professioneel en een persoonlijke benadering staan bij ons hoog in het vaandel en onze groepen zijn dan ook niet groter dan 8 kinderen per lesgroep waardoor er voldoende aandacht is voor iedereen.

Voor wie zijn wij geschikt?

 • allereerst natuurlijk gewoon iedereen die lekker wil leren ponyrijden, maar ook:
 • kinderen jonger dan 6 jaar die nog nergens anders kunnen leren paardrijden kunnen bij ons stapritjes doen
 • kinderen die een ‘speciale benadering’ behoeven
 • kinderen die ons als opstapje willen gebruiken voor een manege en zo makkelijker doorstromen en de wachtlijsten daar willen omzeilen
 • kinderen die behoefte hebben aan meer uitdaging dan op een manege ( denk aan springen, buiten rijden, spelletjes tijdens de lessen, zonder zadel rijden etc. )
 • mensen en kinderen die houden van het buitenleven op de boerderij

Ik ben ORUN gediplomeerd paardrij-instructrice en geef ponyrijles aan zowel beginnende ruitertjes als meer gevorderde. Alle kinderen mogen vanaf dag 1 alles meedoen, en bijvoorbeeld sprongetje maken in de les als ze dit willen en durven. Want echt leren rijden, kan alleen door juist aan alles mee te mogen doen, toch?

Ikzelf heb meerdere paarden op niveau uitgebracht in de dressuursport en heb daarnaast altijd enkele paarden om verder op te leiden. Hieronder enkele foto’s van de meest recente sportpaarden. Met mijn 2 paarden  Biotelli’s Zakilly ( Z2 ) en Biotelli’s Empereur ( Inter I ) kwam ik tot enkele jaren geleden met regelmaat uit in de dressuursport. Zakilly wordt inmiddels ook ingezet als fokmerrie. Empereur hebben we zelf gefokt en komt momenteel actief uit in de dressuursport met zijn nieuwe eigenaar Laura Visser.

 

ADK_1336-BorderMaker ADK_1344-BorderMaker

Biotelli’s Zakilly

Biotelli’s Empereur

Met mijn huidige sportpaard Hillary ben ik me aan het voorbereiden voor de Inter I en verder heb ik wat paarden voor de verkoop.

Privélessen of duo/triolessen kunnen geheel vrijblijvend gevolgd worden, incidenteel of regelmatig, maar wel alleen op afspraak. Er is momenteel wel een wachtlijst voor zowel deze als de groepslessen. De privélessen duren een half uur en gaan op afspraak. De kosten: 20,- per half uur voor 1 kind en 30,- per half uur voor 2 kinderen samen.

U kunt bij ons een 10-ritten kaarten kopen om wekelijks op een vast moment groepsles te volgen. Een 10-rittenkaart kost 130,- en de groepslessen duren 3 kwartier. Deze leskaart is 13 weken geldig.

Ook voor de privelessen en duo/triolessen is een 10-rittenkaart mogelijk ( 175,- voor privelessen en 130,- voor duo/triolessen ). Deze leskaarten zijn een jaar geldig.

Een losse groepsles behoort ook tot de mogelijkheden, mits er al ervaring is met het rijden. Deze kost 15,42.

Er moet samen even gekeken worden waar hiervoor een gaatje is, dit lukt soms wel door afzeggingen in de groepen.

Ook kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen zijn bij ons welkom. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt het lesgeld te betalen. Kijk op www.jeugdfondssportencultuur.nl/haarlem voor de spelregels en veelgestelde vragen.

De groepslessen zijn op:

 • dinsdagmiddag:
  • 15.45u – 16.30u
  • 16.45u – 17.30u
 • woensdagmiddag:
  • 14.30u – 15.15u
  • 15.30u – 16.15u
  • 16.30u – 17.15u
 • vrijdagmiddag:
  • 14.45u – 15.30u
  • 15.45u – 16.30u
  • 16.45u – 17.30
 • zaterdagmiddag:
  • 14.30u – 15.15u
  • 15.30u – 16.15u
  • 16.30u – 17.15u

Tussen elke les zit een kwartier pauze zodat de pony’s even kunnen rusten en zodat de volgende les rustig kan opstappen, de beugels op maat kan maken etc, dan kan de les opt tijd beginnen.

Bij ernstige regenval of andere weersomstandigheden waardoor er niet meer prettig gereden kan worden veranderen gaan de lessen helaas niet door en zal ik mijn best doen tijdig te berichten.

Meerdere keren per jaar organiseren we leuke extra activiteiten in de vorm van een spelletjesmiddag, dagkampen, vaardigheidsproefjes, poetscursus, ponyclubmiddag, ritjes met de ponykar, lange buitenritten en vele andere leuke dingen. Wij hebben 7 kindvriendelijke pony’s: Bart, Charlie,  Amigo, Sjors, Woody, Boomer en Hummie en 1 paard: Zakilly.

Wij zijn ook heel toegankelijk voor ‘speciale’ kinderen. Kinderen met Syndroom van Down, ADHD, Autisme of kinderen die op een andere manier een individuele behandeling nodig hebben zijn welkom bij ons.

Voor onze andere bezoekers, vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes is er veel ander vermaak in de vorm van enkele skelters waarmee gereden mag worden, een grote trampoline en knuffelkonijntjes, kortom, altijd iets te doen hier op de boerderij!

Vanwege deze spelende kinderen en hun veiligheid verzoeken wij onze bezoekers te parkeren op de naastgelegen openbare parkeerplaats 200 meter verderop.

Tijdens schoolvakantie’s zijn wij gesloten voor wat betreft de reguliere lessen. Wel zijn er regelmatig andere activiteiten in de vakantie’s. Wilt u op de hoogte blijven? Stuur mij een mail, dan maak ik u lid van onze maandelijkse nieuwsbrief.

Voor meer informatie over de lessen, de pony’s en de extra activiteiten kunt u contact opnemen via Claudia@Ettingen.nl.

IMG_3202003