Rijlessen en coaching voor kinderen

Rijlessen

Kinderen met speciale behoeften, waarbij je kunt denken aan kinderen met ADHD, ADD, PDD-NOS, Autisme, HB of kinderen die om andere redenen op een reguliere manege of ponyclub niet helemaal tot hun recht kunnen komen zijn hier welkom voor het volgen van rijles in de vorm van priveles of een duo-les waarin er alle aandacht is voor u en uw kind en er in alle rust onder begeleiding gepoetst, gezadeld en gereden kan worden. Het rijden kan vanaf beginnend niveau plaatsvinden, maar ook is het prima mogelijk om op meer gevorderd niveau les te krijgen of zelfs te springen. Wij willen de rust op de boerderij waarborgen en willen de activiteiten daarom heel kleinschalig houden. Om deze reden hebben wij maar beperkt plaats en hanteren wij regelmatig een wachtlijstje. 

Eén van de mogelijkheden is privéles.Ik zorg dat de pony/paard klaar staat voor u of uw kind. U komt heerlijk een half uur rijles volgen op één van onze fantastische paarden of pony’s en na de les nog even gezellig vertoeven op boerderij de Ettingen. Natuurlijk is het mogelijk om voor of na de les de pony of het paard nog even een lekkere poetsbeurt te geven.

Ook duo-lessen behoren tot onze mogelijkheden. Deze les duurt 3 kwartier en soms hoort hier het zelf zadelen ook bij, dat ligt er een beetje aan of er wel of niet vóór deze les al les wordt gegeven met uw pony of paard. U kunt zelf met 2 kinderen of volwassenen komen, maar wij kunnen ook proberen om met een ander persoon een combinatie te creëren.

Dan hebben we nog de ‘combi-les‘ wat een combinatie is tussen coaching en rijles en duurt een uur. We gaan gezellig samen het paard of de pony uit de paddock of wei halen en terwijl we een goed gesprek hebben geef ik les in omgang met de pony, het opzadelen, rijles en daarna na-verzorgen van de pony en doen we wat grondoefeningen . Tijdens ons gesprek besteden we indien nodig aandacht aan de emoties van het moment om deze een plekje te geven. Zo kunt u of uw kind weer met een ‘opgeruimd’ hoofd naar huis. Dit is bijvoorbeeld een goed idee voor kinderen die het lastig vinden om te weten dat ze gecoacht worden. Zij kunnen dit volgen als ‘gewone’ rijles zonder dat ze weten dat er iets extra’s aan zit.

Coaching met onze pony’s

Om met de boerderij nog meer voor kinderen te kunnen betekenen, zijn wij tevens gestart met coachen met hulp van onze pony’s en wij zijn in dit geval Aye de Kuijer en ik ( zie de pagina ‘wie zijn wij’ ). Ervaringsgericht leren over jezelf en over anderen met de pony’s, dat kan alleen, samen of met andere kinderen in een groepje.

Met en van de pony’s spelenderwijs leren over thema’s als communicatie, creativiteit, gevoel, samenwerken, relaties, spanning/ontspanning, verantwoordelijkheid, vertrouwen. Met zachte ogen kijken naar jezelf en naar anderen: de pony’s oordelen niet en bevestigen zo dat je goed bent zoals je bent. 

Ook volwassenen zijn van harte welkom voor rijlessen en coaching. Dit kan zowel individueel als in groepen. Zit u met bepaalde levensvragen? Samen met onze kudde komen we vast verder in uw proces.

We werken met 2 kleine pony’s, 2 middelgrote pony’s en 2 grote paarden, die in het voorjaar meestal een veulen krijgen. Onder het submenu: pony’s en paarden vindt u meer informatie over onze kudde.

Wij houden ervan om op zichzelf staande afspraken te maken. Het is dus mogelijk om met regelmaat te komen, maar ook een éénmalige afspraak is prima. Het is dan ook niet nodig om wekelijks te komen op steeds dezelfde tijd, we maken graag een persoonlijke afspraak met u die zowel bij ons als bij uzelf goed in de agenda van de betreffende week past.