Rijlessen en coaching voor kinderen

Rijlessen

Met vijf van onze zes pony’s geven we rijles in kleine gezellige groepjes ( max 4 of 5 deelnemers ) en ook springlessen behoren tot de mogelijkheden. We zijn kleinschalig en bieden u graag een vriendelijke en persoonlijke benadering.

Tevens kinderen met speciale behoeften, waarbij je kunt denken aan kinderen met ADHD, ADD, PDD-NOS, Autisme, HB of kinderen die om andere redenen op een reguliere manege of ponyclub niet helemaal tot hun recht kunnen komen zijn hier welkom voor het volgen van rijles in de vorm van priveles of een duo-les waarin er alle aandacht is voor u en uw kind en er in alle rust onder begeleiding gepoetst, gezadeld en gereden kan worden.

Wij willen de rust op de boerderij waarborgen en willen de activiteiten daarom heel kleinschalig houden. Om deze reden hebben wij maar beperkt plaats en hanteren wij regelmatig een wachtlijstje. 

Eén van de mogelijkheden is privéles. U komt heerlijk een half uur rijles volgen op één van onze fantastische paarden of pony’s en na de les nog even gezellig vertoeven op boerderij de Ettingen. Natuurlijk is het mogelijk om voor of na de les de pony of het paard nog even een lekkere poetsbeurt te geven.

Ook duo-lessen behoren tot onze mogelijkheden. Deze les duurt ook een half uur. U kunt zelf met 2 kinderen of volwassenen komen of u als ouder samen met uw kind, maar wij kunnen ook zelf proberen om met een ander persoon een combinatie te creëren.

Een groepsles heeft 4 á 5 deelnemers en duurt 3 kwartier. De kinderen mogen óf zelf onder onze begeleiding de pony ophalen, poetsen en opzadelen óf zelf afzadelen, na-verzorgen en terugbrengen naar de paddock.

Coaching met onze pony’s

Om met de boerderij nog meer voor kinderen te kunnen betekenen, zijn wij tevens gestart met coachen met hulp van onze pony’s en wij zijn in dit geval Aye de Kuijer en ik ( zie de pagina ‘wie zijn wij’ ). Ervaringsgericht leren over jezelf en over anderen met de pony’s, dat kan alleen, samen of met andere kinderen in een groepje.

Met en van de pony’s spelenderwijs leren over thema’s als communicatie, creativiteit, gevoel, samenwerken, relaties, spanning/ontspanning, verantwoordelijkheid, vertrouwen. Met zachte ogen kijken naar jezelf en naar anderen: de pony’s oordelen niet en bevestigen zo dat je goed bent zoals je bent. 

Ook volwassenen zijn van harte welkom voor rijlessen en coaching. Rijles kan alleen individueel, coaching kan zowel individueel als in groepen. Zit u met bepaalde levensvragen? Samen met onze kudde komen we vast verder in uw proces.

We werken met 2 kleine pony’s, 2 middelgrote pony’s en 2 grote paarden, die in het voorjaar meestal een veulen krijgen. Onder het submenu: pony’s en paarden vindt u meer informatie over onze kudde.

Wij houden ervan om op zichzelf staande afspraken te maken. Het is dus mogelijk om met regelmaat te komen, maar ook een éénmalige afspraak is prima. Het is dan ook niet nodig om wekelijks te komen op steeds dezelfde tijd, we maken graag een persoonlijke afspraak met u die zowel bij ons als bij uzelf goed in de agenda van de betreffende week past.