Equine assisted coaching

Coaching voor volwassenen

Ook volwassenen zijn van harte welkom voor coaching. Zit u met bepaalde levensvragen? Heeft u last van een burn-out, verslavingsproblematiek? Vindt u het moeilijk om grenzen te stellen en bewaken naar de mensen om u heen? Lijkt het gras bij de buren altijd groener? Of zijn er andere problemen waar u tegenaan loopt? Samen met onze kudde komen we vást verder in uw proces!

Wij mensen zijn geneigd om alles met ons hoofd op te lossen. In ons leven maken we veel gebeurtenissen mee die ons (vaak onbewust) vormen en die we met ons mee dragen. We hebben ons door de jaren heen zo ontwikkeld dat we alles denken te kunnen oplossen door er feitelijk naar te kijken, de voors en tegens tegen elkaar af te wegen en bewust een keuze te maken.

Ondanks dat we ons dus zo goed ontwikkeld hebben tot weldenkende mensen, lopen velen van ons op een bepaald moment van ons leven een keer vast. Dit kan zijn op het werk maar ook privé. Een van de redenen hiervoor is dat niet alles met denken op te lossen is, ons gevoel vertelt ons zo ontzettend veel maar vaak gaan we hier, in de drukte van de dag, aan voorbij.

Door paardencoaching worden we uitgedaagd om echt bij ons gevoel te komen. Een paard kan namelijk helemaal niks met onze rationele gedachten en reageert vanuit zijn natuur enkel op de persoon zoals die op dat moment voor hem staat met alle bagage die we bij ons dragen.
Het is zelfs heel interessant voor mensen die helemaal niet het gevoel hebben dat ze vastgelopen zijn. Dit is niet persé noodzakelijk, een coachings -sessie kan heel verhelderend zijn, geeft inzichten en maakt je van dingen bewust waar je eerst nog onbewust van was.

We werken met 2 kleine pony’s, 3 middelgrote pony’s en 2 grote paarden, die in het voorjaar meestal een veulen krijgen. Onder het submenu: ‘ponyrijles’ vindt u meer informatie over onze kudde.