Cursus Stevig op je hoeven

Stevig op je hoeven (SOJH) is een cursus voor kinderen die steun kunnen gebruiken bij het vinden en houden van hun ruimte op de wereld. Voor kinderen die baat hebben bij het meer leren denken vanuit een groeimindset.

Wat gaan we doen?

Met elkaar en met de pony’s leren en oefenen. Spelenderwijs leren over jezelf, je gedachten en gevoel.

Oefenen met houding, hoe kom je over op anderen? Contact maken. Hoe zeg je wat je (niet) wil? Oefenen met je eigen ruimte en die van de ander, de bijbehorende grenzen, samenwerken, (zelf)vertrouwen, je comfortzone en hoe die te vergroten (en waarom eigenlijk?), leren over fouten maken en mogen leren.

De basis van SOJH is: je bent goed zoals je bent, en er is altijd groei mogelijk. Dit is de wijze waarop wij naar mensen kijken en het gevoel dat we de kinderen willen meegeven.

Paarden oordelen niet, laten je oefenen en fouten maken, wat je daar zelf ook van vindt. Opnieuw beginnen en het op een andere manier proberen, uitzoeken wat werkt, ervaren wat jouw houding doet met de pony (en dus met andere mensen). Groeien met elkaar en met hulp van de pony’s, wat het gevoel ‘je bent goed zoals je bent’ steeds weer bevestigt.

Tijdens de bijeenkomsten gaan we vooral ervaren. De theorie bespreken we kort en krijg je in een werkboek mee naar huis. Zo kunnen ouders mee leren en -groeien.

De oefeningen van SOJH zijn vanaf de grond, naast de pony, maar voor de kinderen die het leuk vinden om te rijden, kunnen we het laatste deel van elke bijeenkomst besteden aan paardrijles. Voor kinderen die liever naast de pony blijven, delen wij het laatste deel van het programma in met een andere leuke oefening.

We bieden deze cursus met regelmaat aan. Dagen en tijden worden aangekondigd via onze nieuwsbrief en Facebookpagina of u kunt ons even mailen voor informatie.

SOJH bestaat uit 5 bijeenkomsten van twee uur en de kinderen krijgen een werkboekje mee naar huis. De minimale leeftijd van de kinderen is 7 jaar en we werken met een klein groepje. De cursus is bedacht en gemaakt door Aye de Kuijer die hem in samenwerking met Claudia Scheeres zal aanbieden op Boerderij de Ettingen ( zie de pagina ‘wie zijn wij’).