De Koeiendans

Koeiendans

Geen Koeiendans in 2016

Lieve mensen, helaas zal er dit jaar door omstandigheden geen Koeiendans plaatsvinden bij ons op de Ettingen. De hoge kosten voor vergunning en organisatie evenals de bouw werkzaamheden van TenneT welke onze weilanden behoorlijk hebben verwoest en wat bestuurlijke zaken waar wij tegenaan zijn gelopen hebben ons deze beslissing doen maken.
Heel jammer, vinden wijzelf ook.
Wij hopen evengoed dat jullie als bezoeker af en toe kunnen komen genieten van het bedrijf en onze andere activiteiten!

Ieder voorjaar is het weer een feestje als onze koeien na hun winterperiode op stal weer lekker naar buiten mogen om te genieten van het lekkere voorjaarsgras en de uitgestrekte weiden. Ze bokken en springen er dan vrolijk op los, je wordt er blij van als je dat ziet. Elk jaar waren er weer mensen die ons vroegen of wij ze wilden laten weten wanneer onze koeien naar buiten gingen. Zo ontstond in 2011 het idee om hier een feestelijk evenement van te maken: de Koeiendans!

_DSC0047b

We kleden die dag gezellig aan met verschillende leuke activiteiten op de boerderij in de vorm van ponyritjes voor de kinderen, verschillende promotiestands, proeverijen, demonstraties, spelen voor de kinderen, knuffelen met de diertjes, verkoop van bepaalde producten en er is een horeca gelegenheid voor een hapje en drankje. We streven ernaar om ieder jaar een leuke nieuwe activiteit erbij te kunnen bieden.

Het hoogtepunt van deze dag is natuurlijk het moment dat de koeien naar buiten komen om het weiland tot 1 grote modderpoel te bestieren…..

 

httpss://www.facebook.com/events/411616385679403/