Inkoop pony’s

Helaas zijn wij met deze tak gestopt…..

Wat zoeken wij:

Wij zijn met regelmaat op zoek naar leuke pony’s in maten vanaf 1.10 cm t/m 1,55 cm en bij voorkeur alleen in de leeftijd tussen 3 en 11 jaar oud.

Wij zoeken alleen gezonde pony’s zonder gebreken of eczeem. Wel mag er van alles mankeren aan hun gedrag, heel bang, heel stout, heel gevaarlijk, of simpelweg onbeleerd. Wij staan overal voor open en gaan met geduld, zorg, liefde en indien nodig wat extra kosten voor hulp van artsen of andersoortige hulpbronnen aan het werk met onze pony’s. Uiteraard staan wij ook open voor pony’s die niks mankeren qua gedrag, maar waar u om wat voor reden vanaf wilt.

Wie ben ik en wat drijft mij:

Ikzelf ben gediplomeerd rij-instructrice en mijn interesse en ervaring ligt bij de ‘lastige paarden en pony’s’. Dit is oorspronkelijk ontstaan door geldgebrek, waardoor ik altijd wel op zoek was naar een gezond paard voor mezelf voor de sport, maar altijd eindigde met moeilijke paarden uit het goedkopere segment waar andere mensen moeite mee hadden. Ik was ( of werd ) er handig mee. Hiervan heb ik veel geleerd en hier ligt inmiddels dan ook mijn passie. Het is enorm bevredigend om mensen te helpen door hun pony een liefdevol thuis te bieden met professionele begeleiding en tegelijkertijd te zien dat de pony enorm opknapt met de benadering die helemaal bij hem of haar past. En dat ik en mijn ponyclub meiden ( onder mijn begeleiding ) hier zo enorm van genieten maakt dat wij dit een win-win situatie noemen!

Inmiddels maak ik zelf geen paarden meer zadelmak en richt ik mij meer op de wedstrijdsport, maar omdat ik via onze gezellige ponyclub en mijn eigen 5 kinderen een heel leuk netwerk aan handige amazones om me heen heb verzameld kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan en richten wij ons met elkaar op het africhten van allerlei leuke pony’s.

Wat doen wij met deze pony’s:

Wij bieden ze een kundige africhting en passende zorg en vooral een stabiele omgeving. Dit laatste is één van de belangrijke pijlers van onze africhting. Wij houden onze pony’s in groepsverband, in een kudde in een paddock met loopstal of in de weide ( voorjaar en zomer ) en dus continu buiten met schuilmogelijkheid en mogelijkheden om te spelen en contact te maken met soortgenoten. We voeren onbeperkt gras of kuilgras en de pony’s zijn dus constant in beweging. Aanvankelijk koppelen wij een pony aan één vaste ruiter of ( meestal ) amazone welke een band met hem kan opbouwen en hem onder mijn begeleiding dingen kan leren en vertrouwen kan opbouwen.

Vervolgens zal de pony een periode in onze ponyclub meedraaien, van gevorderden les naar beginners, van sprongetje naar buitenritje. Enkele van deze pony’s blijven hier voor langere tijd of wellicht wel altijd, enkelen mogen verhuizen naar een leuke nieuwe baas. Wij zijn zeer kritisch op een nieuwe combinatie met hun toekomstige baasjes. Wij verkopen beslist niet elke pony aan elke baas, we kijken zo goed mogelijk naar de combinatie en of dit klopt en proberen ook, waar mogelijk informatie te geven over de behandeling en benadering van de betreffende pony. Hier geven wij ook garantie op. In principe is verkocht wel verkocht, maar indien wij merken dat de combinatie toch niet past helpen wij met wederverkoop of nemen wij terug indien de thuis situatie dit mogelijk maakt.

Zakelijk:

Wij bieden niet de hoogste aankoopprijs voor uw pony, maar wij bieden wel een zeer goed thuis en een juiste behandeling. Om dit te kunnen realiseren hebben wij in het verleden veel kosten gemaakt  om paddock en loop/schuilstal te realiseren, om onszelf te onderrichten, om een passend tuig aan te schaffen, om indien nodig een arts of ander persoon te laten komen, mocht dit nodig zijn. En soms blijven ze in de club en soms verkopen wij ze inderdaad met winst. Daar tegenover staat een liefdevolle verzorging en africhting, het risico wat we nemen mocht het toch niet lukken en alle kosten en moeite die we in tussentijd maken om de pony’s ‘goed’ te krijgen. wij hanteren dan ook een strakke screening voor de nieuwe baas en ook dit kost tijd en moeite. Steeds weer in contact komen, steeds weer de pony te laten proberen, wij hopen op uw begrip.

De ‘winst’ is volgens ons dan ook veelal wat wij vinden verdiend te hebben voor onze tijd en inspanning.

Heeft u vragen of heeft u een passende pony staan, dan mag u ons altijd een mailtje sturen visa de website.