Kinderpony’s te koop

Wegens het stoppen van de rijlessen op onze ponyclub hebben we enkele leuke, gezonde en uiterst brave kinderpony’s te koop.

Bij interesse kunt u bellen of mailen. 06-37149631

De voorwaarden:

Wij vinden het belangrijk dat de pony goed op zijn plaats is bij een nieuwe ( particuliere!) eigenaar, het is niet de bedoeling dat zij op korte termijn opnieuw verkocht zullen worden. Daarom kijken wij met u als koper en mijzelf als verkoper of de combinatie kind-pony goed lijkt te passen voordat wij tot verkoop over gaan.

Pony’s hebben een consequente behandeling nodig en moet je blijven opvoeden, het zijn dieren die in de natuur een kudde leven waar er een rangorde heerst. Rangorde zullen zij blijven bepalen, dat zit in hun natuurlijke gedrag en dit doen zij ook met hun ruiter of begeleider.Daarom ben ik van mening dat jonge kinderen nog niet teveel alleen met een pony aan de slag moeten. Hierbij is toezicht nodig van een volwassene, die waar nodig kan helpen om de pony te corrigeren. Een pony doet nu eenmaal graag zijn eigen zin, zelfs de braafste kinderpony’s. Dus mensen, laat u niets wijsmaken in advertentie’s met prachtige woorden! Denk goed na voordat u een pony aanschaft, het is geen speelgoed en een kleine pony weegt al snel zo’n 250 kilo.

Al onze pony’s zijn gezond, schoppen of bijten niet, hebben jaren meegereden in kinderlessen en zijn gewend met de groep mee een buitenrit te maken of een sprongetje te maken. U kunt vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.

Te koop: 

Breeze is een 10 jarige B-pony ruin van 1.25m. Hij heeft een stamboekpapier en is bijzonder lief en knap en vooral een uitmuntende springpony. Hij zou een prima wedstrijdpony zijn, maar is ook een goede manege pony. Een gezonde sterke pony met pit. We hebben er van alles mee gedaan, cross training, springwedstrijden, races op Duindigt ( die hij meestal won ) en dressuur, hij is van alle markten thuis. Bokken en steigeren kent hij niet en hij is erg lief in omgang. Breeze was 1 van onze beste ponyclub pony’s en bijzonder populair onder onze ruitertjes. Het gaat ons dan ook erg aan het hart om Breeze te moeten verkopen, maar onze dochter wordt er echt te groot voor.

De vaste prijs voor Breeze is 2850,- inclusief zadel en hoofdstel

Luukie is een kleine deugniet van 11 jaar oud. Hij is 1.10m en we hebben er van alles mee gedaan in het verleden. Naast dat hij gewoon in de ponylessen meeliep heeft mijn dochter er ook mee geracet in het grand national team en op Duindigt ( en vaak gewonnen, want hij is heel snel ), crosstraining mee gevolgd en springwedstrijden mee gereden. We hebben er altijd veel plezier mee gehad, maar hij kan ook ondeugend zijn en een bokje geven in galop, daarom hebben we hem iets lager geprijsd staan. In stap en draf is hij veelal gewoon heel braaf. Luukie is een gevoelige pony, wij rijden hem dan ook bitloos wat heel goed bij hem past. In omgang is hij een gouden pony.

Zijn vaste prijs is 650,- en hij wordt verkocht met zadel en hoofdstel en eventueel waterdichte deken.