Onze pony’s

Wij zijn een biologisch bedrijf, dus ook onze pony’s houden wij op een zo natuurlijk mogelijke manier. Dat betekent dat wij ze niet eenzaam opgesloten hebben in kleine stallen, maar wij houden ze allemaal met elkaar in een kudde in de wei of ’s winters in een grote paddock met schuilstal, zoveel mogelijk zoals ze in het wild ook zouden leven. Op deze manier hebben onze paarden en pony’s altijd de gelegenheid om te bewegen, om te spelen en ravotten met elkaar, wij vinden sociaal contact zeer belangrijk. Het valt onszelf op dat we dan ook zelden of nooit zieke of kreupele pony’s hebben en dat onze pony’s zeer sociaal zijn met elkaar.

Wij voeren onze pony’s alleen ruwvoer ( hooi en kuilgras ) zoals ze dit ook in de natuur tot zich zouden nemen en hebben een deels verharde paddock ( asfalt ) zodat de hoeven hierdoor op een natuurlijke manier afslijten. Daarom hebben we nog maar zelden een hoefsmid nodig gehad. Ontwormen doen we niet of zeer zelden, alleen bij verdenking van een worminfectie ( soms als we een nieuwe pony hebben ) en hiermee werken we mee aan het tegengaan van de bestaande resistentie tegen ontwormingsmiddelen. En als laatste werken onze pony’s zich niet dagelijks uren in het zweet, hierdoor blijven ze fit en enthousiast.

We werken hier met 2 kleine pony’s:

Bart is een shetlandpony met een heel stabiel karakter. Hij heeft een sterke persoonlijkheid en is zeer gericht op mensen. Met de juiste benadering wil hij graag met je aan het werk.

Amigo is een meneer op leeftijd. Hij is lief, maar geen allemans vriend en om met hem fijn samen te werken en zijn positieve aandacht te krijgen, heb je enige overtuigingskracht nodig.

3 middelgrote pony’s:

Boomer is een lieve en aanhankelijke en vooral oersterke pony. Hij behoort tot het ras mini-tinker, dus ook al is hij klein van stuk, hij kan met gemak een kleine volwassene dragen.

Hummie is een grote maat pony. Hij heeft een rustig karakter en is niet sensibel, maar wel nog jong dus hij mag wat leiding krijgen.

 

Charlie is een hele gevoelige pony. Hij is heel zachtaardig en verdient ook eenzelfde behandeling.

En 2 paarden:

Zakilly is een hele lieve rustige merrie die zich zelfs door een klein kind liefdevol laat begeleiden.

Viva is een oudere merrie die haar hele leven als fokmerrie is ingezet. Het is wel mogelijk om op haar te rijden, maar we doen het niet veel omdat ze niet altijd even makkelijk is dus niet voor iedereen geschikt.

En dan niet te vergeten hebben we nog onze mascotte Quin. Daar kunnen we niet op rijden, maar hij is wel uiterst grappig.

Foto volgt…..