Reacties

Positieve reacties van onze bezoekers

[

– “Onze kennismaking met “de Ettingen “ was op de dag dat de koeien weer voor het eerst naar buiten mochten, de “Dansende Koeien dag”. Superleuk! Tijdens deze dag werden er kalfjes ter adoptie aangeboden. Wij hadden hier nog nooit van gehoord, en waren ook helemaal niet van plan een koe aan te schaffen , maar ja, zoonlief werd verliefd op een klein , zwart kalfje dat de hele tijd aan zijn vingers zat te sabbelen….en dan heb je opeens een nieuw gezinslid….!.Voor E 50,- per jaar wordt je adoptieouder, en  je mag zelf  invulling geven aan deze rol. Je kunt alleen sponsor zijn, en 1 x per jaar aanwezig zijn op de adoptieouderdag voor een rondleiding enz. Maar je kunt je ook veel actiever met het kalf gaan bezighouden. Wij zijn onze Trinie regelmatig gaan opzoeken afgelopen zomer. Eerst in de stal, een beetje onwennig nog,daarna een aantal keren  bij haar op bezoek geweest in het weiland, hartstikke leuk!Picknick kleedje mee, en dan omringd zijn door nieuwsgierige kalfjes. Lekker met ze door het weiland wandelen, grasjes voor ze plukken en Ons kalf een heerlijke borstelbeurt geven. En…..ze laat je ook echt merken dat ze geniet! Onze kinderen genieten net zo hard mee, het is een geweldige “groene” ervaring voor ze!  Kaplaarzen aan, en ervaren  wat het is om echt BUITEN te spelen. En daar hoort ook bij om in de sloot te vallen en tot je knieën in de blubber te zakken, of te rennen of je leven ervan af hangt met een horde onstuimige en enthousiaste koeien achter je aan! Daarnaast komen ze in aanraking met het boerderijleven van alledag, ze zien het harde werken, het melken, het voeren, geboorte en dood.

Claudia en Tom zijn hartelijke en gastvrije mensen, die, ondanks hun drukke bestaan op de boerderij , altijd bereid zijn je iets uit te leggen.We worden regelmatig op de hoogte gehouden middels een nieuwsbrief, en worden uitgenodigd voor open dagen.Daardoor  voelen we ons echt veel meer betrokken bij de boerderij.  Al met al hebben wij geen moment spijt gehad van onze beslissing een kalf bij “de Ettingen”te adopteren! Een aanrader!

– Bertha  heet onze adoptie koe , nou ja het is nu nog een kalfje. Om de paar maanden worden we uitgenodigd  voor een middag en het is erg leuk om je kalfje op te zien groeien tot een mooie koe. We leren meteen een heleboel over de verzorging, voeding etc. En dan het aai moment, zo leuk, en het sabbelen op je vingers. Jouw kalfje, prachtig gevoel. En het idee dat je de boerderij er mee helpt want er komt heel veel bij kijken. Ik kan  het aanraden,  vooral voor de kinderen is het erg leuk. Gewoon doen dus!!!!

Waarom hebben wij een kalfje geadopteerd? Wij zijn bij de opendag vorig jaar geweest dat de koeien weer voor het eerst de wei in mochten…een feestje om te zien. Mijn beide dochters waren heel enthousiast en kwamen thuis terug met de vraag of zij een kalfje mochten adopteren en zelfs hun spaarcentjes wilde ze hiervoor inzetten. Gelukkig hebben mijn kinderen nog een enorme binding met de natuur en de dieren. Dus het was niet verwonderlijk dat ze met deze vraag kwamen.

Ik denk dat het juist in deze tijd waarbij we eigelijk een beetje de verbinding verloren zijn, het belangrijk is om dat op een manier als deze weer te herstellen bij onszelf maar ook bij onze kinderen. Kinderen zitten voornamelijk achter de tv, computer, ipad…noem het maar op. De worteltjes en bietjes komen uit de supermarkt…geen idee hebben sommigen dat dat op het land groeit en hoe het groeit. En dan heb je een adoptiekoe en ik als ik dan zie hoe onze kinderen ervan genieten, hoe makkelijk ze zich kunnen verbinden met hun koe dan is dat zeker de moeite waard. Elke keer als we weer naar huis gaan is vooral mijn oudste een beetje verdrietig. Mam wanneer gaan we weer heen, want ik wil bij Bella zijn.Dit gun je toch ieder kind…om weer een stukje verbonden te mogen zijn met jouw dier, met de natuur en daar ook een stukje zorg voor te dragen door een bijdrage te leveren zodat de koeien een goed leven hebben en niet alleen hoeven te lijden.

Dus ik zou tegen een ieder zeggen…kom naar de open dag en ga ervaren hoe leuk je kind dit vindt en hiervan geniet om te overwegen om ook een adoptiekoe te nemen.

testimonials]