Wie zijn wij?

Ik ben Aye de Kuijer, psycholoog, Kids´ Skills Ambassador, equine assisted coach en moeder van twee dochters. De oudste rijdt sinds 2014 bij ponyclub Ollie. Tijdens mijn opleiding Psychologie heb ik me gericht op het begeleiden van mensen in verschillende levensfasen en op stress en burn-out.

Na mijn afstuderen werkte ik als onderzoeker. Met het krijgen van kinderen verdiepte ik me in onvoorwaardelijk ouderschap en de begeleiding van ouders en kinderen. In 2012 werd ik Kids’ Skills Ambassador. Kids’ Skills is een simpele en speelse methode voor kinderen om hun problemen te overwinnen. Het uitgangspunt van Kids’ Skills is dat bijna elk probleem kan worden gezien als een vaardigheid die geleerd of nog verbeterd kan worden.

Een paardencoachopleiding stond al langer op mijn verlanglijstje. In 2017 was het eindelijk zover en deed ik de opleiding equine assisted coach bij educatief centrum Keulseweg. Hier kwam alles samen wat ik in de jaren daarvoor gedaan had. Het oordeelloze kijken, het oplossingsgerichte denken en de overtuiging dat iedereen zijn eigen oplossingen en antwoorden in zich heeft, gelijkwaardigheid tussen coach en coachee. Met equine assisted coaching kun je ervaringsgericht leren en profiteren van de feedback die een paard daarbij kan geven. Voor een uitgebreide beschrijving van de methodiek, zie: httpss://www.keulseweg.nl/methodiek.html.

In 2018 deed ik de cursus Pony Power voor Kids, een sociale vaardigheidstraining, waarbij kinderen met hulp van pony’s leren over zichzelf en over anderen. 

Bij alles wat ik doe, kom ik steeds terug bij de basis. Voor mij is dat ‘je bent goed zoals je bent en je kunt altijd groeien’, met alles wat daaruit voortkomt. Mijn kracht ligt in het bieden van rust en ruimte voor ieder verhaal.

Ik ben aangesloten bij het kwaliteitsregister voor de equine assisted coach, www.kreac.nl.

 

Ik ben Claudia Scheeres, gediplomeerd paardrij-instructrice en moeder van 5 kinderen. Na het afronden van mijn opleiding (Opleiding Ruiter Unie Nederland) ben ik op mijn 19e begonnen met het geven van rijlessen, aanvankelijk alleen aan volwassenen en kinderen met een eigen paard/pony en dan voornamelijk gericht op de wedstrijdsport. Tussendoor of eigenlijk tegelijkertijd heb ik een aantal jaren les gegeven aan kinderen op verschillende maneges.

Ik heb een aantal jaren ponyclub Ollie gerund, vernoemd naar onze eerste pony, op Boerderij de Ettingen waar wij ook wonen. Hierin gaf rijlessen aan kinderen en volwassenen en organiseerde nog vele andere leuke activiteiten. In tussentijd heb ik een half jaar de opleiding kindercoach gevolgd bij BGL & Partners, volgde ik met succes de cursus ‘anders leren met paarden’ en start ik in april 2020 met de opleiding tot paardencoach bij educatief centrum Keulse weg.

In de jaren dat ik met de ponyclub werkzaam was werd ik regelmatig benaderd met de vraag of ik met onze pony’s iets kon betekenen voor kinderen die door omstandigheden niet lekker in hun vel zitten, kinderen met een beperking, autisme, adhd, add of om andere diverse redenen. Wij werden hierin gevonden door ouders of begeleiders door onze kleinschaligheid en persoonlijke benadering evenals onze gemoedelijke entourage op het Biologisch melkveebedrijf. Vanwege de blijvende aanvragen, het succes wat ik met deze kinderen tot nu toe heb geboekt en de voldoening die ik hieruit heb gehaald wil ik hier graag mee door gaan, niet alleen in het lesgeven maar ook door coaching te geven aan kinderen en volwassenen met behulp van onze pony’s.

Bij ons staat centraal: Het kind of de persoon en zijn omgeving in zijn waarde te laten, niet te oordelen en beoordelen, op een positieve manier bouwen aan het vertrouwen en zelfvertrouwen en het verbeteren van de communicatie en relatie met de omgeving (ouders, broertjes en zusjes, familieleden, collega’s, onderwijzer, klasgenootjes etc).

En bovenal natuurlijk gewoon een ontspannen en leuke tijd op de boerderij met onze dieren, wat een heerlijke afleiding kan zijn van de dagelijkse moeilijkheden waar mensen en kinderen soms mee kampen. Het leuke en helende van het omgaan met dieren is, dat zíj in elk geval nooit oordelen!

Voor meer vragen of vrijblijvende informatie kunt u contact opnemen via onze contactpagina.