Druk bezig met het ontwerpen van onze folder over de vleespakketten!

Vandaag alweer druk met het ontwerpen van een mooie folder over het bijzondere ras Mangalica varken en onze heerlijke vleespakketten. Hieronder de tekst met alle bijzonderheden over dit ras, welke in de folder vermeld zullen worden. En wist u al dat hun vetten omega-3 vetzuren zijn? Dus onverzadigd! Nét zo gezond voor hart en bloedvaten als vis dus!

Overigens gaan we nóg kleiner aanbieden: in pakketjes van 2,5 kilo voor de kleineren gezinnen of mensen met een kleinere vriezer! O, enneh…..het grijs-roze hangbuikzwijntje is Mila, onze boerderij attractie welke dus níet op jullie bord zal eindigen! Deze is alleen om mee te knuffelen.

Biologische vleespakketten van het Mangalica varken.

Op Biologisch melkveebedrijf de Ettingen houden wij al enige tijd Hongaarse Wolvarkens ofwel Mangalica’s. Het zijn vrij zeldzame varkens en het vlees is daarom ook exclusief en van bijzondere kwaliteit.

Het Mangalica varken komt oorspronkelijk uit Hongarije. Het komt door zijn gekrulde wolvacht en vetlaag gemakkelijk de winter door en behoeft een zeer gevarieerde voeding.

Het zijn vriendelijke en rustige varkens zoals varkens behoren te zijn. De Mangalica is bij uitstek een bijzonder luxe vlees- en vetvarken en bekend als exclusief product. Niet alleen de onderhuidse vetlaag van dit varken is veel dikker, het vlees is ook duidelijk zichtbaar dooraderd met vet. Het vlees is volgens velen het beste varkensvlees op de markt en het vet is ook vloeibaarder dan we gewend zijn met een lager smeltpunt. Mangalica vet is meervoudig onverzadigd vet ( omega 3 ). Het smelt op de tong. Dagelijkse consumptie doet de slechte cholesterol afnemen, daarom worden ze ook goede vetten genoemd. Tijdens de bereiding houdt het vlees zijn vocht mooi vast en het is bijzonder mals. Het vet kan ook prima gebruikt worden om in te bakken. Voor vleeswaren van dit varken dient u naar de delicatessenwinkel te gaan.

Ze groeien heel langzaam en zijn bij ons op de Ettingen verzekerd van een niet te kort en vooral heel prettig leven buiten, als scharrelvarken, samen met meerdere soortgenoten. ’s Zomers liggen ze heerlijk in de modder te rollen en verder rennen ze het hele jaar rond lekker door een stuk land met beschutting voor regen, wind of erg warme zon. Tevens voeren en houden we ze uiteraard biologisch.

Met enige regelmaat laten wij één van onze varkens slachten. Wij brengen ze netjes in ruime veewagen naar het slachthuis, weer eens iets anders dan met z’n honderden in een vrachtwagen gepropt. Wij eten zelf dan ook graag van dit vlees omdat ons gevoel hier goed bij is en de smaak is dan ook niet te vergelijken met een stukje varkensvlees uit de supermarkt.

Onder de vlag van Claudia’s Boerderij Activiteiten ( CBA ) bieden wij regelmatig vleespakketten ( 10 kg, 5 kg, 2,5 kg ) aan ter verkoop. De prijs voor ons biologisch scharrel varkensvlees is 10,- per kilo.

Mocht u interesse hebben in zo’n biologisch vleespakket, kunt u contact met ons opnemen via de website www.ettingen.nl of een mail sturen via Claudia@Ettingen.nl.

Natuurlijk bent u tijdens onze openingstijden van harte welkom om de varkens eens te komen bekijken.

wolvaken