Nunu staat op het punt van bevallen!

090

 

Op elk ogenblik verwachten wij een nieuw nest van Grote Zwiters. Nu Pen You van de Zuiderwaard staat op het punt van bevallen. Een hele spannende periode weer, zeker samen met alle andere activiteiten die we nog omhanden hebben. Wanneer zal het gebeuren?

Ze slaapt normaal buiten maar nu alweer een week in huis. En als ik haar hoor rondlopen ben ik gelijk klaarwakker om te gaan kijken of het al begonnen is. Vermoeiend, maar ik heb het ervoor over. We kijken uit naar een heerlijk nest prachtige pups, daar doen we het voor, én voor een stuk of zes ( vermoedelijk verwachten we 6 pups ) hele blije nieuwe baasjes.

De Grote Zwitserse Sennenhond is een prachtig ras, niet alleen om zijn uiterlijk, maar ook om zijn bijzondere gevoeligheid en intelligentie. Zij kunnen uitmuntend onderscheiden wat voor vlees ( qua andere honden, maar ook mensen! ) zij in de kuip hebben en als ze geen goed gevoel bij iemand hebben, dan laten ze dit ook merken. Prachtige eigenschap vind ik dat. Dit ras is dan ook alleen geschikt voor mensen met een goed gevoel voor dieren, omgang met- en gedrag van dieren én een natuurlijk leiderschap.

Wij houden jullie op de hoogte!