Hectisch verloop van de open dag en Sint feest!

Hectisch verloop van de open dag en Sinterklaas feest!

Op zondag 24 November stonden er 2 leuke activiteiten gepland in ons programma: de open dag voor onze adoptievrienden met een heerlijke boerenlunch en aansluitend gingen wij door met het vieren van het Sinterklaasfeest. Om 10.30u verwachtten wij onze eerste bezoekers, dus in de ochtend zaten hier nog heel wat voorbereidingen aan vast, denk aan het klaar zetten van de boerenlunch voor 17 personen, het versieren van de boerderij voor Sinterklaas en natuurlijk gewoon de dagelijkse zorg voor onze dieren.

Er waren echter weer onvoorziene omstandigheden op de boerderij, het was zo’n ochtend waarop je echt voelt dat je met dieren werkt. Om half 9 ’s morgens was er en vaars ( koe die voor het eerst kalft ) aan het kalven. Helaas moest de boer constateren dat het kalf er niet volgens de natuurlijk weg uit zou passen. Er moest besloten worden om een keizersnede uit te voeren, welke bij melkkoeien niet heel gebruikelijk is. Echter is dit zeer goed uit te voeren, indien de koe rechtop staat. Helaas was het kalf dermate in het geboortekanaal gezakt dat de koe sterke persweeën had en wij haar met geen mogelijkheid staande kregen. Dan wordt het een liggende keizersnede en dit is helaas niet altijd een succesverhaal. Stress dus. Gelukkig is de keizersnede succesvol uitgevoerd met dank aan de dierenartsen van dierenkliniek Stad en land. Uiteraard heeft Tom, mijn man, hierbij moeten assisteren, waardoor de voorbereidingen voor de andere activiteiten op mij aankwamen, maar ik tevens thuis moest opletten op onze 5 kinderen. Even kiezen op elkaar en doorlopen dus!

IMG_0117

Gelukkig was alles precies op tijd klaar voor onze eerste adoptievriend (-in ) arriveerde op de Ettingen. We hebben even gewacht tot alle adoptievrienden present waren en hebben toen een ronde over de boerderij gemaakt waarbij Tom e.e.a. toelichtte over de dieren, hun gezondheid en de manier waarop wij ze houden. Vele vragen kwamen voorbij en ik denk dat de mensen weer veel geleerd hebben. Hierna zijn we even verderop naar de locatie gegaan waar hun adoptiekalf staat om uit te groeien tot een mooie toekomstige melkkoe. Iedereen was verwonderd hoe ze alweer gegroeid waren! Hierna heerlijk afgesloten met de boerenlunch en veel positieve reactie’s mogen ontvangen. En daar doe je het voor!

IMG_0129

De lunch liep langzaam over in het feestgedruis voor Sinterklaas. Hij en zijn pieten zouden vergezeld door Amerigo onze boerderij komen bezoeken. In de ochtend waren er al vreemde dingen gebeurd op de boerderij: er hing versieren aan de voorkant en er lag een groot pak voor onze deur met de tekst erop dat we deze pas mochten openen als alle kinderen er waren.

IMG_0102

Onze eigen kinderen waren in alle staten! Toen de deelnemende kinderen op de boerderij waren hebben we de brief die bij het pak zat gelezen. Hierin stond dat zwarte pieten vannacht de boerderij versierd hadden, maar geen tijd hadden om het af te maken. Of de kinderen dat zouden willen doen zodat het feestelijk was als Sint zou komen. We openden het pak en er zat een mysterieuze kist in. In de kist zat voor ieder kind een zakje met Sint-versieringen waarmee ze de hele boerderij prachtig versierden.

IMG_0134IMG_0138IMG_0158

Ondertussen werden er volop pepernoten en snoep gegeten, ik hoop niet dat de kinderen misselijk naar huis zijn gegaan! Vervolgens zijn we gaan zingen, zingen en nog eens zingen, maar de Sinterklaas kwam niet. Totdat opeens Amerigo te voorschijn kwam, maar niet met Sinterklaas erop! Er zat een zwarte piet op, Sinterklaas was kwijt!

IMG_0170IMG_0172IMG_0193

Zou hij nog wel komen dan? Het was even heel spannend. Tijdens het wachten zijn we met een lange rij pony’s achter Amerigo aangereden en de kinderen mochten allemaal even op het paard van de Sint zitten. En dan toch maar weer even zingen dan en toen kwam hij gelukkig toch nog! Sint was weer vriendelijk en grappig als altijd, de pieten erg ondeugend en Amerigo in opperbest humeur. Wat hebben we genoten! Sinterklaas, zwarte pieten en Amerigo bedankt! Iedereen die geholpen heeft op deze dag, bedankt!! Volgend jaar doen we het nog eens over, hoor.

IMG_0175IMG_0177IMG_0183IMG_0185IMG_0191IMG_0209